Badebycup på Seiersten stadion gikk lørdag av stabelen i strålende solskinn og med 32 påmeldte lag.

FROGN: DFI Blå’s Christian Widal Qvigstad (8 ¾) og Karl Ferdinand Støre Halvorsen (8) var godt fornøyd med egen innsats etter lagets første kamp på Seiersten stadion. Riktignok gikk de på et tap, men at det var gøy var det ingen tvil om.

Dette var veldig gøy, forteller Christian. Jeg spilte bare en ongang, først var jeg spiss, så spilte jeg midtbane også fikk jeg stå i mål. – Og jeg spilte midtbane, spiss og forsvar, utfyller Karl Ferdinand. Vi trener mye, og har trent nok fem til denne turneringen hevder guttene. Noen norske fotballspillere har ikke guttene som forbilde når vi spør hvilke fotballspillere som de ser opp til. Ronaldo og Messi, er det kontante svaret fra Drøbaksgutta.

Dommertrening

Badebycup er en turnering for jenter og gutter født 2002-2005. Men det er også nyttig rekrutreringstrening fo unge dommere. En av de som benytter turneringen til å få mer dommertrening er Marius Færgestad (13). Jeg tok dommerkurs i vinter, så dette er god trening. Spillerene på dette trinnet trenger trening i det å forholde seg til en dommer, og jeg bruker også noe tid på å forklare de reglene, sier Marius. Sånn sett er det lettere å dømme eldre spillere, men dette er en fin turnering, med et godt opplegg for både spillere og oss dommere, avslutter Færgestad mens han kikker på klokka og må løpe ut på banen igjen for å dømme en ny kamp.

– Godt fornøyd

Turneringleder Mathis Sæther-Larsen er høyt og lavt denne dagen. – Vi begynte planleggingen allerede i april-mai, forklarer Sæther-Larsen. Gruppeinndelinger, det å få ut invitasjonene til de rette lagene og å få laget et kampoppsett som fungerer etter hvert som lagene melder seg på er ikke gjort på 1-2-3. Men det er stor dugnadsånd i DFI og nå er alle 32 lagene på plass. Det spilles 5-er fotball på seks baner. Alle kampene starter og slutter samtidig og nå går alt som smurt, forteller Mathia fornøyd fra speakerrommet med oversikt over alle banene.

 – Dessuten er denne turneringen lagt opp til å avikles i løpet av en dag, så tilreisende lag skal slippe å måtte overnatte, sier turneringslederen før han haster ut i sola for å følge kampene på nært hold