Når vi spør Eirik om hva slags hai han sitter og lager, spretter han opp fra stolen og løper inn på akvariet. Et kort minutt senere er han tilbake. – Rødspettet hai heter den, forteller han etter å ha tatt en ny kikk på haien han bruker som modell.

DRØBAK: Eirik har sammen med seks andre 10-åringer tilbrakt høstferien på Drøbak akvarium. Der ga han liv til en rødspettet hai.

Mandag staret de med å lære litt om fiskene i akvariet av Jessica, som er daglig leder ved Drøbak akvarium. Hun forklarte de om dyrelivet butenfor Drøbak, og alle de morsomme artene som finnes der. Deretter var det Bente Aasheim fra Animasjon i Skolen, sin tur. Da fikk barna i oppgave å velge seg hver sin fisk, og gi den personlighet.

Hugo

Filmen som i løpet av uka, sakte men sikkert har tatt form, setter akvariemaskoten Hugo i en helterolle.  – Kort fortalt så handler filmen om en gutt som faller i vannet, og Hugo må redde han fra fryktinngytende haier og sleipe åler, forklarer Bente. Alle har vært veldig ivrige, det er nesten ikke så de vil ta pause. Ungene har vært med på å dikte historien, og bakgrunnene vi bruker er inspirert av ting vi har funnet i fjæra.

Morsomt

Når ØB var innom, så var de glade animatørene halvveis inn i filmen. Sluttscenen var ennå ikke i boks, og forslagene lar ikke vente på seg. Så, etter en kort diskusjon, må alle figurene lages på nytt for den store sluttscenen. Frem med plastelina og falske øyne. Hanna (10) former sin fisk med hendene, og har et klokkeklart svar når vi spør hvordan det er å bruke høstferien på akvariet. – Det er verdt det, slår hun fast mens hun henter boksen med øyne, før hun fortsetter. – Det er morsomt å lage figurer, og jeg synes det blir en morsom film.

– Det er gøy å holde kurs på akvariet. Når ungene lurer på hvordan ”deres” fisk beveger seg, stikker de bare ut i akvariet. Der kan de ta modellen i nærmere øyesyn, for å få med seg spesielle bevegelser og særtrekk, sier Bente. Vi kombinerer det faglige rundt det å lage film med å lære litt om livet i havet. Men først fremst skal dette være gøy.