Gå til sidens hovedinnhold

Regn ute – Rein inne

Artikkelen er over 9 år gammel

Med en god dose soul og en deilig porsjon med gospel, fikk en fullsatt Drøbak kirke julestemningen inn fra Trine Rein og Drøbak Soul Children.

DRØBAK: Trine Rein og kompani er i disse dager ute på en liten juleturne. Fredag kveld besøkte de Drøbak.

Ute veklser det mellom pluss -og minusgrader. Det er isete fortau og sørpete veier. Selv i julepyntete Drøbak. Været kunne nok ikke ha stoppet så mange denne kvelden, da det var ytterst få ledige plasser igjen i kirken.

Rett på sak

Med en countryinspirert Det kimer til julefest, startet Rein konserten i Drøbak. En knallåpning, som varmet umiddelbart.

Morsomme anekdoter

Mellom sangene fortalte Rein historier fra eget liv og om sin tro. At det til tider nærmet seg forkynnelse er ikke å overdrive. Men i en slik setting (julekonsert i kirke), er det greit, og det er lov. Hennes opplevelse fra en julaften på fjellet med samboer Lars Monsen var underholdende å høre om. Og at den før nevnte Lars hadde sendt med henne hodelykt på juleturneen, så hun bedre skulle se notene, var små drypp som utfylte desemberkvelden i Drøbak på en lun måte.

Et komp som få

De fleste der for å høre sangeren Trine Rein. Og hun var tydelig til stede. Dessuten har hun med seg musikere av høy klasse. Gitarist Olav Torgeir Kopsland (Roy  Lønhøiden, Tone Damli Aaberget), trommeslager og perkusjonist Eivind Kløverød (Unni Wilhelmsen, Ole Paus, Ole Staveteig) og en norsk basslegende, denne kvelden på gitar, Jørun Bøgeberg (Flax, Junipher Green, Road, A-ha, Anne Grete Preuss, Bøygard). Ingen slinger i valsen der i gården.


Når Nesoddenjenta Rein introduserte Drøbak Soul Children, ble (jule)stemningen enda bedre. De har tydeligvis øvd mye og var så absolutt med å sette sitt preg på kvelden. Mot slutten av konserten kom Sofie fra koret frem og fikk synge sammen med Rein. Sammen skapte de, bandet og koret gospelstemning i kirka. Veldig gøy og veldig underholdende.

Dette spilte de:
Det kimer til julefest
Little Lord Jesus
Field of grace
Joy to the world
En krybbe var vuggen
Get ready
Behold The Child
Sweet dreams
Praise the lord
Marias guttebarn
Når klokkene slår
Deilig er jorden
Amazing grace
Engler
Gloria/Let the love flow