Frp har ingen troverdighet på bompenger

ORDKRIG: Arbeiderpartiets Morten Ellingsen (til høyre) mener Frp og Tønnes Steenersen (til venstre) ikke har noen troverdighet i bompengespørsmålet.

ORDKRIG: Arbeiderpartiets Morten Ellingsen (til høyre) mener Frp og Tønnes Steenersen (til venstre) ikke har noen troverdighet i bompengespørsmålet.

Av

Frp prøver i et leserbrev i ØB å skape usikkerhet om Arbeiderpartiet vil innføre en ny bompengering rundt Nordre Follo. Dette er selvsagt helt uaktuelt.

DEL

MeningerEtter at Frps samferdselsminister ga grønt lys, settes nå riktig nok opp nye bomstasjoner på grensen mellom Follo og Oslo. Her har Ski og Oppegård kun fått uttale seg forslaget om hvor stasjonene skal settes opp, ikke om det skal settes opp.

Det har nemlig Frp-ministeren bestemt.

Les Steenersens debattinnlegg her

For selv om Frp snakker mye om hvor mye de er motstandere av bompenger, så setter de stadig nye rekorder i bompengeinnkrevning. I den mørkeblå regjeringen har Frp hatt samferdselsministeren hvert eneste sekund. Fremskrittspartiet har hatt enorm påvirkningskrav på norsk samferdselspolitikk, likevel popper det opp nye Frp-bompengestasjoner rundt om i hele landet.

Norges største løftebrudd?

I 2009 lovet Siv Jensen dyrt og hellig at når Frp vant regjeringsmakten, skulle de henge lapper på hver eneste bomstasjon i hele landet. Der skulle det står «Gratis så lenge Fremskrittspartiet sitter i regjering». Garantien ble gjentatt i 2013-valgkampen. Fasiten ble en helt annet.

Så lenge Frp har sittet med makten over samferdselsdepartementet, har de nesten bare jobbet med bompengeprosjektet. Og det gir resultater – stadig flere betaler stadig mer bompenger.

Ingenting tyder på at dette er i ferd med å snu. Tvert om. I 2019 setter Norge ny rekord i bompenger når myndighetene krever inn 13 milliarder i bompenger. Da Frp kom i regjering i 2013, var det 9,3 milliarder, meldte TV2-nyhetene for noen dager siden.

Tynne unnskyldninger

I dag gjemmer de seg bak at de kun har en oppslutning på 16,7 prosent. Garantien ble aldri gitt med et forbehold om at Frp ville få flertall. Garantien var at enhver Frp-regjering ville gi gratis bompenger.

Dersom Frp faktisk hadde brydd seg om bompenger, hadde de aldri kunne sittet med samferdselsministeren i så mange år i en regjering som innfører så mye bompenger.

Frp er på ingen måte en garantist mot bompenger. Her har de ingen troverdighet.

Frp lokalt angriper Frp i regjering

I leserbrevet angriper Frp lokalt de såkalte «byvekstavtalene» som Frp i regjering har innført. Disse avtalene skal bidra til å nå målet om null vekst i persontrafikken i byene. Da Frp satt i posisjon i Ski vedtok de sentrumsplanen for Ski, der «Det er en målsetting for sentrumsplanen at den forventede trafikkveksten i Ski by alene skal skje med gang/sykkel- og kollektivtrafikk, mens biltrafikken ikke skal øke.»

Vi mener det er plenty muligheter for å øke gang/sykkel- og kollektivtrafikkandelen i Nordre Follo helt uten nye bompengeprosjekter, og har allerede satt i gang flere prosjekter for å oppnå dette. Vi opplever at folk som bor i Nordre Follo nå virkelig har fått opp øynene for hvor praktisk dette er. Heldigvis har ikke Frp krevd at vi innfører bompenger for dette også. Foreløpig, i alle fall.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags