At det går and - sjekk denne fuglen

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

OSLO: En helt spesiell and trekker nå folk til Østensjøvannet.

Fugleparadiset Østensjøvannet har mange bevingede gjester, men en fugl som har gjort seg spesielt bemerket den siste uken er den fargerike og vakre mandarinanden.

- Det har vært veldig mange folk ved vannet for å se på den, og den er blitt mye fotografert, forteller Finn Arnt Gulbrandsen i Østensjøvannets Venner til Nordstrands Blad.

På grunn av den sjeldne gjesten har det vært en mangedobling av besøkende på facebooksiden til Østensjøvannets venner, hvor folk også har delt egne bilder av den vakre mandarinanden.

Kommer fra Sør-Asia

Fuglen hører opprinnelig hjemme i Sør-Asia, men er innført til Europa som parkfugl og en forvillet bestand har ifølge informasjon på facebooksiden til Østensjøvannets Venner eksistert i Storbritannia siden 1900.

Det skal finnes noen få tilfeller av hekking i Norge, og i Østerrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Sverige.

- Dette er en and som egentlig ikke er ønsket i Norge, men det er såpass lav risiko for spredning at den ikke er direkte svartelistet, sier Gulbrandsen til Nordstrands Blad.

- Flott innslag

- Mandarinanden er jo et veldig flott innslag i naturen ved Østensjøvannet, sier Gulbrandsen.

Han forteller at det har vært mandarinand ved Østensjøvannet noen ganger tidligere. Sist det var en hann på besøk var den sammen med en hunnand, men denne gang er det kun en enslig hannfugl som er på besøk.

- Det er tidligere observert en mandarinand ved Langvannet i Lørenskog, så det er trolig den samme som er kommet hit, sier Gulbrandsen.

I skrivende stund er det uvisst om mandarinanden fortsatt er ved Østensjøvannet. Mange har sett den i sørenden av vannet og under brua der. 

Artikkeltags