FOLLO: Men det er også mulig at det blir noen gløtt av sol innimellom, skal vi tro statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Gløtt av sol

Det blir imidlertid fortsatt skyet vær og regnbyger utover torsdagen.

– I morgen blir det for det meste skyet, og stort sett opphold. Det er utrygt for at det kan dryppe lett i løpet av dagen, uten for store mengder. Hvis vi er heldig, blir det til og med gløtt av sol i løpet av dagen. Men det blir ikke finvær, sier han.

Mellom to fronter

Lørdag er det ventet mye regn, men der kan det bli en fin periode på ettermiddagen. Hvis dagens prognoser slår til.

– Det ser ut til at det beste været kommer på ettermiddagen. Det kan bli perioder med sol og temperaturer på 12–13 grader. Men på morgenen og kvelden blir det skyet og regn. Det er to fronter som passerer, og lørdag ettermiddag havner mellom to systemer med regn. Jeg håper det blir sånn, og at ikke en front kommer tidligere eller drar senere.

Søndag er det igjen utrygt for regn og regnbyger.

– Det blir et høstlig preg, påpeker han.

Sjekke sluk

Ifølge Yr.no er det ventet 18 millimeter regn i løpet av lørdagen i Ås.

– Kommer det så mye regn Lørdag at det kan skape problemer?

– Det burde gå greit. Mesteparten kommer natt til lørdag og tidlig lørdag morgen. Men det er mye løv nå, så hvis man har sluk eller kumlokk på tomta hvor vannet skal renne unna, kan man ta en ekstra titt, så det ikke tetter seg med løv. Men det er ikke ventet mer regn enn det kan komme på en vanlig høstdag, sier han.

Mildt

Det er ikke ventet styrtregn, som det som satte deler av Ski sentrum under vann i sommer. I stedet er det snakk om mer langvarig nedbør.

– I tillegg er det jo en periode midt på dagen, før regnet starter igjen på kvelden, så da kan mye ha rent unna.

Natt til torsdag denne uken bikket gradestokken under null grader Follo. Men det ser ikke ut til at det vil skje igjen i løpet av de nærmeste dagene.

– Det blir mildt gjennom helga. Men det er antydning til at det kan bli litt kjøligere utover i neste uke. Om det slår til, får vi vente og se.