Fullt hus på Tømmeråsdagen 2019

Av

Den siste søndagen i september arrangerte Lions Club Langhus-Siggerud sin årvisse familiedag 313 m.o.h. på Tømmerås i Krokol´s skoger.

DEL

Dagen startet med et rått værdrag og et særdeles bløtt terreng, og endte med sol og klarvær. Det siste var nok en av grunnene til at over femti gjester besøkte dette turmålet i Østmarka denne søndagen.

Det ble vanlig kløving for mannskapet som møtte opp. Det gode samarbeidet med kommuneskogene gjorde det mulig å passere porten på Krokhol med en bil, slik at de tyngste børene ble utsatt til etappa fra Tre-tjerna og til toppunktet Tømmerås. Utstyr og mat og drikk krevde gode skuldre, rygger, bein og armer av det morgenfriske mannskapet. Ryggsekker, kanner og poser måtte til for å få opp motorsag, øks, ved, gryte og kaffekjeler og alle de andre detaljene, inklusive mat og drikke, som kreves for et vellykket arrangement.

I et oppklarende vær og sol ankom de førte turgåerne ved tolv-tiden. Noen vel forberedt på å møte oss, og andre gledelig overrasket av vårt nærvær og gjestfrihet.

Turgåerne kom enkeltvis, i familier eller venner i flokk og følge. I perioder gjennom dagen var det «stinn brakke» og ingen benkeplasser ledig! Vertskapet jobbet iherdig for å dekke etterspørselen. Pølsematen, kaffen, sjokoladen og det øvrige ble servert fra bålplassen der den tørre medbragte veden sørget for et røykfritt opphold. Gjestene hygget seg, ble sittende, nøt utsikten og det samvær.

Først ved tre-tiden kunne mannskapet pakke ned sitt utstyr og Lions Club Langhus-Siggerud notere seg for nok et vellykket arrangement på Tømmerås.


Artikkeltags