KOLBOTN: Mari Ann Berg har i alle år vært politisk engasjert. I år valgte hun å trekke seg ut av kommunestyret, men engasjementet er der fremdeles.

– Jeg er veldig ydmyk over at det var politisk enighet å velge meg til leder av rådet for funksjonshemmede i Oppegård kommune, sier Berg.

Hun har tidligere sittet åtte år i rådet, men de siste fire årene har hun ikke vært med i dette arbeidet.

– Det mange nye medlemmer i rådet i år. Og jeg er kjempeglad for å bli leder av rådet. Siden det er mange nye, har jeg tenkt litt på hvordan jeg ønsker vi skal jobbe.

Temamøter

Berg har et ønske om at møtene til rådet skal ha temaer.

– Et av de første tingene jeg ønsker at vi skal jobbe med er de unge uføre i kommunen. Hvem er de, og hva kan vi gjøre for å hjelpe dem? Hvordan kan vi bruke frivilligheten? Og hvordan skal de komme ut i aktivitet? Det å være i aktivitet er en verdi i seg selv, sier Berg.

Psykisk helse og rus er et annet tema Berg har lyst til at rådet skal se på. Men det blir trolig nærmere høsten.

– Da jeg satt i rådet hadde vi slike temamøter. Selv syntes jeg disse var veldig bra. Da holdt vi oss til et tema om gangen, og kunne komme med konkrete ideer og forslag. Jeg synes det er en god måte å jobbe på, sier hun.

Første møte

Denne uken hadde Berg og rådet sitt første møte etter at de ble valgt tidligere i høst.

De ble da enige om å legge en plan for hvordan de ville jobbe i tiden fremover og ha med temaer som går over flere møter.

– Jeg er glad for at rådet, som har medlemmer med verdifulle erfaringer og bred kompetanse, var enige med meg i at dette var en fornuftig og god måte å jobbe på, sier Berg fornøyd.

Rådet har følgende medlemmer: Leder Mari Ann Berg (SV), Shazia Rashid Munir (H), Arild Holter (Norges Blindeforbund), Bård Engevik (Oppegård Revmatikerforening), Randi Hovde (Handicappede Barns foreldreforening).