Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesrådet og regjeringen sikrer kollektivtilbudet for våren 2022

Pandemien er ikke over. Og den uforutsigbare situasjonen rammer kollektivselskapene hardt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som storsamfunn er vi ennå ikke klare for å vende tilbake til en «ny normal», slik mange av oss trodde tidligere i år. Det er derfor behov for fortsatt betydelig statlig hjelp til kollektivtrafikken.

Vi er glade for at regjeringen nå har varslet at den vil forlenge en kompensasjonsordning for kollektivtrafikken, i første omgang ut mars 2022. Det er viktig for alle som er avhengig å bruke bussen, og for våre klima- og miljøambisjoner.

Fylkesrådet vil også foreslå for fylkestinget 15.–16. desember å forskuttere Viken fylkeskommunes statlige kompensasjonsmidler til Ruter. Ruter vi med det sikres forutsigbarhet gjennom et kortsiktig lån på 200 millioner kroner for perioden januar – juni 2022.

Videre samarbeider Viken fylkeskommune, Oslo, Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo kommuner med staten om finansiering av kollektivtilbudet gjennom det som kalles Byvekstsamarbeidet. Her har fylkesrådet fått gjennomslag for å bruke 100 millioner kroner til å opprettholde kollektivtilbudet i Ruters område på dagens nivå.

Fylkesrådet legger til grunn at også tilbudet i Brakar og Østfold Kollektivtrafikk vil være sikret første halvår.

I sum sikrer disse tiltakene et fortsatt godt kollektivtilbud for våre innbyggere i første halvdel av 2022.

Kommentarer til denne saken