Nattestengning av fv. 152 kan skape trøbbel

Gjerdes inn: Fordi det i perioder vil være tung anleggstrafikk i nærheten av broen oppfordrer SVV foreldre til å holde barna unna overgangen. FOTO: Ole Kr. Trana

Gjerdes inn: Fordi det i perioder vil være tung anleggstrafikk i nærheten av broen oppfordrer SVV foreldre til å holde barna unna overgangen. FOTO: Ole Kr. Trana

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Forsinkelse på Gamle Vevelstadvei kan gi lang omkjøring for bilister og blålysetaten når Statens vegvesen utvider broen på Langhus.

DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

SKI: Statens vegvesen (SVV) varsler om at arbeidet med å utvide broen vil bli påbegynt i mai og være ferdigstilt i utgangen av august.

Bakgrunnen for utvidelsen er at det i dag mangler et godt tilbud for gående og syklende på strekningen mellom Vevelstadveien og Smedsrudveien på fylkesvei 152. En ny gang- og sykkelvei vil derfor bli bygget for å knytte sammen og komplettere de tilstøtende strekningene. Som ledd i dette arbeidet skal broen på fylkesvei 152 ved Langhus stasjon utvides, skriver SVV i en pressemelding.

Nattestengt

Arbeidene vil hovedsakelig foregå til normale arbeidstider, men i perioden 25. juni 2016 til 3. juli 2016 må det forventes kvelds-, natt- og helgearbeid.

I denne perioden vil det kun bli ett kjørefelt med manuell og automatisk trafikkregulering. Ut over dette vil det bli toveistrafikk over broen.

Broen vil i enkelte perioder bli nattestengt. I perioden 25. juni 2016–3. juli 2016 vil det pågå nattarbeider for å få utført arbeid over jernbanen. Omkjøring blir skiltet.

Åpningen av Gamle Vevelstadvei forsinkes på grunn av en besværlig betongsåle 

Skaper bekymring

Som ØB skrev i fredagsavisen, er arbeidet i undergangen på Gamle Vevelstadvei forsinket på ubestemt tid, noe som gjør at omkjøringsveien kan bli lang.

Dette bekymrer prosjektsjef i Ski kommune, Rafael Vo.

– Vi er bekymret for fremkommelighet for blålysetatene. Det er ikke mange netter det er snakk om, så folk flest kan fint kjøre omveien, men når det gjelder for blålysetaten er det noe vi må se nærmere på.

Han har allerede fått henvendelser fra folk om hvordan de skal komme seg rundt.

– Vi er i dialog med SVV for å finne en løsning.

 

Artikkeltags