FOLLO: Nok en sommerhelg er over, og det har vært flott vær i store deler av Follo. Samtidig som mange har hatt ferie, slappet av og kost seg, har det vært mer enn nok å gjøre for politiet.

Her er helgens hendelser og oppdrag oppsummert, og noe av det som politiet har hatt å gjøre denne helga.

Fredag kontrollerte politiet femten båter i Drøbak, og det var blant annet fart som viste seg å bli en dyr affære for en av båtførerne. Det ble totalt to forelegg fra kontrollen, hvorav den ene var fart. For en annen båtfører var det en helt annen feil, nemlig mangelen på vest, ifølge Amta.

Fredag sjekket politiet også 52 bilister i Son for promille. Kontrollen skjedde i Sonsveien, og det ble ingen reaksjoner i kontrollen. Senere samme kveld kontrollerte politiet en mann i 60-årene ved Hølen. Ifølge Vestby Avis hadde mannen kjørt i ruspåvirket tilstand, og han hadde heller ikke gyldig førerkort.

MC-fører omkom

Fredag kveld skjedde det en alvorlig singelulykke i Rundvollbakkene. En mann i slutten 20-årene fra Nordre Follo omkom i ulykken.

Politiet opplyste fredag at vitner og spor på stedet, gjør at politiet mener mannen mistet kontrollen over motorsykkelen sin. Nødetatene kom raskt til stedet, men livet sto ikke til å redde. Mannens pårørende ble varslet fredag.

Blåste til rødt

En bilist blåste til over lovlig verdi for alkohol da han ble stoppet på Nesset ved Breivoll lørdag ettermiddag. Ikke lenge etter klokken 17 lørdag ettermiddag stanset politiet en bil på Nesset ved Breivoll og ba føreren blåse i et alkometer.

Han blåste til over lovlig verdi og fikk førerkortet beslaglagt på stedet. Han blir også anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Heldigvis var det andre sjåfører som hadde alt på stell. I halvannen time, fra klokken 22 til 23.30 lørdag kveld, tok politiet oppstilling på en av rasteplassene på E18 ved Svartskogtoppen og vinket inn trafikantene for å blåse i alkometer. Alle som ble stoppet, kunne kjøre videre etter promillekontrollen.

Stoppet ikke for kontroll

Politiet hadde et spesielt øye til trafikken på Siggerudveien fra Ski retning Ytre Enebakk lørdag kveld. Den første som ble stoppet, var en 19 år gammel mann fra Oslo som ble vinket inn etter å ha blitt målt til 130 kilometer i timen i 80-sonen på Siggerudveien. Det medførte førerkortbeslag og en anmeldelse for fartsoverskridelse. 19-åringen ble stoppet klokken 21.10.

Tre kvarter senere ble en motorsykkel målt til 94 kilometer i timen på samme strekning. Det vise seg at motorsyklisten, en mann i 40-årene også han fra Oslo, hadde ikke gyldig førerkort for MC og blir anmeldt for det.

Ikke lenge etter dette kom nok en bilist som ikke klarte å holde seg innenfor fartsgrensen på 80 kilometer i timen på Siggerudveien. Farten ble målt til 96 kilometer i timen, som er en mindre hastighetsoverskridelse. Men da føreren ble vinket inn, nektet han å stoppe og kjørte forbi kontrollposten. Politiet la seg på hjul og fikk ham etter hvert til å svinge inn til siden. Der fikk mannen i 20-årene fra Nordre Follo førerkortet beslaglagt, etter en beslutning fra påtaleansvarlig jurist som var på vakt.

Festbråk

Det var flere tilfeller av festbråk også denne helga. Natt til lørdag, klokken 01.19 rykket politiet ut til en adresse i Ski, etter at en nabo hadde ringt å klaget på festbråk. F festdeltagerne hørt på naboen, som hadde bedt dem om å dempe ses. De fikk pålegg om å holde ro til klokken 08.00, og stille ble det, ifølge politiet.

Bråk var det også på byen natt til søndag. Klokken 03:08 natt til søndag kom meldingen om amper stemning på Storgata i Drøbak. En mann i 30-årene ble der bortvist fra sentrum. Han oppførte seg kranglete og truende mot politiet, ifølge politiet, som endte med å kjøre mannen til politistasjonen, der han ble satt i arresten. Mannen er nå anmeldt for å ikke etterfølge pålegg fra politiet om å fjerne seg og for å oppføre seg truende.

På samme restaurant, som mannen i 30-årene ble innbragt fra, var det en jevnaldrende dame. Politiet opplyste til Amta søndag at damen ga trusler mot politifolk og hindret dem i å gjøre jobben sin.

Ute i trafikken

Det skjedde også ting i trafikken natt til søndag. Ved Jørgenkrysset ble det stanset en sjåfør som kjørte vinglete på veien. Politiet stanset føreren og foretok en blåseprøve. Føreren blåste til en verdi på null, men oppga å være svært trøtt. Føreren fikk korreks på stedet om å stoppe og slappe av, før videre kjøring.

Kjører du bil eller MC, skal du ha registreringsnummeret synlig på kjøretøyet ditt. Det hadde ikke en motorsyklist som ble stoppet på Kolbotn natt til søndag.

Ved 00.20-tiden natt til søndag ble en patrulje fra Øst politidistrikt oppmerksom på en MC som kjørte rundt ved Rosenholm uten synlig kjennetegn. Det resulterte i et forelegg for motorsyklisten i 20-årene fra Indre Østfold.

En politipatrulje gjennomførte søndag formiddag en laserkontroll langs Gamle mossevei. To bilførere ble tatt med for høy hastighet, den ene slapp unna med en bot. For den andre var det litt verre, da sjåføren ikke hadde gyldig førerkort. Vedkommende ble anmeldt for kjøring uten førerkort, samt for å ha kjørt i 81 km/t i 60-sonen.

Fikk førerkortet beslaglagt etter farlig forbikjøring

Søndag ble blåmandag for 20-åringen som våknet opp uten sertifikat. Mannen i 20-årene fra Oslo fikk nemlig førerkortet beslaglagt etter at en patrulje hadde observert hvordan han foretok en farlig forbikjøring som fort kunne ha endt opp med en ulykke. Det skjedde på Trollåsen ved 02.10-tiden natt til søndag.

Førerkortet ble midlertidig beslaglagt etter en beslutning tatt av jourhavende politijurist. Han er også anmeldt for forbikjøringen han foretok.