SKI: Lørdag og søndag arrangerer Smaalenene Katteklubb og Ski Hockey sin store utstilling av rasekatter. Det har vært en årviss tradisjon i lang tid før pandemien. Nå er det endelig dags igjen.

– Denne helgen vises det rundt 250 rasekatter i fredelig kappestrid hver av dagene i Ski ishall. Møt opp, og se raser og fargevarianter du sjelden eller aldri har sett, og gå inn i en verden du ikke visste fantes. Godbitene denne helgen er nok representanten for den sjeldne rasen LaPerm. Eieren er faktisk bosatt på Langhus, sier Roald Westre, leder av Smaalenene Katteklubb.

Pandemien satte også sine spor blant alle katteeierne og katteklubbene i Europa: Så godt som alle utstillinger planlagt i 2020 og 2021 ble avlyst.

Stort Follo-innslag

Smaalenene Katteklubb er medlem av Norske Rasekattklubbers Riksforbund som er tilsluttet Fédération Internationale Féline. Klubben har normalt én utstilling i året, og de fleste medlemmene kommer fra Follo og Indre Østfold.

Et par kurilske bobtailkatter, også hjemmehørende i Follo, er blant godbitene. Follo er godt representert blant utstillerne.

Rasekattene deles opp i fire hovedkategorier, og alle kategoriene er representert i Ski. Et par av godbitene i år er nevnt ovenfor. Men ellers er det både persere og hellig birma, norsk skogkatt, maine coon og ragdoll, og enda mange flere.

Ikke minst i Ski oppdrettes det førsteklasses ragdoll-katter. Utstillingen er selvsagt også godt representert med bengalkatter og egyptiske mau og afrikanske oci-katter som alle vekker publikums begeistring. Og naturligvis er det også påmeldt katter med krøllet pels.

– Den gode, gamle huskatten har også sin plass våre utstillinger, og det er alltid knivskarp konkurranse nettopp her, sier Roald Westre.

Internasjonale dommere

Alle kattene som stilles ut bedømmes av dommere som vurderer dem ut fra en internasjonal standard i ulike konkurranseklasser der de kjemper om edle titler og sertifikater, sløyfer og pokaler – og Best in Show.

Dommerne denne helgen kommer fra flere land: Sveits, Polen, Nederland, Sverige og Norge.

– Utstillerne kommer hovedsakelig fra Norge, men det er også utstillere fra Danmark, Sverige og Tyskland, sier Roald Westre.