Skramstads residens

 Eiendommen Skramstad fotografert i 1906

Eiendommen Skramstad fotografert i 1906

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den kjente maleren Ludvig Skramstad bodde standsmessig i Drøbak.

DEL

DRØBAK: Omkring forrige århundreskifte valgte den kjente maleren, som mange andre kunstnervenner, å bosette seg i Drøbak. Det var en hel koloni av kjente kunstnere her på denne tiden, og nettopp derfor er yndige motiver fra Drøbaks sjarm å finne i museer og hjem over hele verden.

Strandveien

Den vakre tomten som Skramstad lot bebygge ligger vakkert til i fjordkanten helt syd i Strandveien. Bygningen var utstyrt med store takvinduer over Skramstads atlier, men var også bolig for kone og barn.
På det ene bildet ser vi Skramstad sammen med noen av sine kunstnervenner i Drøbak. Kunstnerne er i ferd med å ta et slag kort i fjordkanten. Kanskje det også er absint de har i glassene sine.
Bildet er tatt i hagen til August Olsens hus bak bussgarasjen på Lehmannsbrygga. Et hus som senere ble losstasjon og som i dag eies av Olav Thon.

Eies av rederi

Maleren Skramstads eiendom ligger der den dag i dag noe utenfor allfarvei. Den eies og brukes flittig av Bedriftsidrettslaget til rederiet Wilh. Wilhemsen. I tillegg til den staselige hovedbygning er det også satt opp noen små hytter på eiendommen for overnatting i sommersesongen.

Artikkeltags