«Sigrid Skriver»

«Sigrid Skriver» foran vannposten utenfor huset hennes i Badehusgaten 18.

«Sigrid Skriver» foran vannposten utenfor huset hennes i Badehusgaten 18.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hele Drøbak kjente henne bare som «Sigrid Skriver».

DEL

DRØBAK: Sigrid Hansen (født Sørensen) fikk sitt kallenavn som ung jente. Hun arbeidet da som hjelpepike på Skrivergården (Solgry), som den gang var hotell og pensjonat.
På tiden Sigrid giftet seg og etter hvert fikk barn var det trange kår i gamle Drøbak. Det var ikke alle forunt å være hjemme å stelle hus og barn.

Tok vaskejobber

Sigrid spedde på hyra til mannen som seilte ute til sjøs ved å vaske i hjem, og hun tok også i mot klær til vask hjemme hos seg selv.
Dette var ingen latmannsjobb den gang, uten vaskemaskin og tørketrommel. Sigrid kokte klær på komfyren i det lille andre etasje hvor hun bodde. Klærne ble behørig skylt i baljer ved vannposten utenfor det lille buset i Badehusgaten. Det finnes fortsatt innbyggere i badebyen som husker Sigrid ved vannposten!
«Sigrid Skriver» hadde i over 50 år skurejobber som det ble kalt i utallige hjem i Drøbak hos folk som hadde råd til å leie inn hjelp. Man kan i dag påstå at det neppe fantes et menneske som hadde vasket flere kvadratmeter gulver her i Drøbak enn Sigrid.
På bildet i fra omkring 1975 ser vi Sigrid i kjent positur ved den gamle vannposten som sto ved hennes koselige hjem nede i Badehusgaten 18.

Artikkeltags