Gamle Mossevei byr på unike opplevelser, enten du kjører MC, AmCar, Sportsbil, tråsykkel eller rulleski. «Gamla» er som et godt demokrati - åpen for alle, med god skilting om å dele veien. Et sted hvor alle skal kunne trives og ha det bra.

Men, som i et hvert demokrati er det også her folk som ønsker et totalitært styre. De ønsker forbud mot det ene og det andre, utestengelse av enkelte grupper etc., men det er jo ren diskriminering – akkurat som i et hvert annet samfunn, dessverre.

Selv bor jeg nært nok til å høre Gamla. Da jeg var i overgangsalderen (40-årskrisa) og lurte på om jeg skulle irritere meg over MC-lyd på onsdager eller ikke, kom jeg til at dette er sikkert moro, og tok lappen. Etter dette har jeg nytt Gamla både på MC og i sportsbil, men sverger nå mest til tråsykkel. En tur Gjersjøen rundt er bra trim og en fin opplevelse.

Så hvorfor er det så mye snakk om Gamla og reguleringer og forbud? Jeg tør påstå det er regelen om at noen få ødelegger for de mange som er problemet. Det er noen MC’ere som kjører helt idiot, det er bilister som demonstrerer sin styrke som den minst myke trafikanten, og ikke minst syklister, som tar mye mer plass enn de trenger, og erter på seg andre helt unødvendig.

Men, Gamle Mossevei er det jo nesten ingen som bruke - det går raskere veier andre steder, om man skal fra Vinterbro mot Oslo eller omvendt. Gamla er til for oss som ikke har hastverk, men bare vil nyte veien. Og det går helt fint det, om alle bare tar hensyn. Jeg forstår at det er irriterende med en gruppe syklister det er vanskelig å passere om man har en viktig avtale om fem minutter, men da er man på feil vei!

De som burde diskrimineres på Gamla, er de få, som ødelegger for de mange, enten de drives av motor- eller muskel-kraft. Dette er nok folk som kan kjenne seg igjen i denne karakteren her:

«Fy f..., jeg er, om jeg må si det sjæl, i mitt ess akkurat nå. 46 og jævlig sprek. Bruker mye tid med gutta på sykkel. Ikke at jeg bryr meg om milljø og greier, men sykling er bra trening, og nå som vi sykklista liksom har monnopol på veier og sykkelstier er jo bare å måke på! Ække lite kult å sykle i veibanen, fem i bredden, og bare kjenne hvor forbanna billistene blir av ikke å komme forbi. Vi gidder faen ikke ta hensyn når’e er vi som er de spreke sykklista!

Litt annerledes når jeg er billist da, spessielt etter jeg fikk innvestert i den kjærra jeg har nå, som går no’ helt inn i h… Da blir jeg skikkelig kongen på veien da! Og sykklista er ikke’no probblem når jeg kommer. Dem har god resspekt når jeg tåkker inn gassen å slepper til 600 hester med fri ekksos – da fløtter’em seg, for å si det sånn. Nei, livet ruler nå gitt, er f... meg helt øverst på evvolusjonsstigen jeg asså !»

Hadde vi fått slike typer unna Gamla, hadde det nok blitt helt optimalt å nyte veien til det den passer best til – rekreasjon, glede og mangfold.