Gå til sidens hovedinnhold

Vintersyklist takker Ski og Ås for god brøyting

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette er syvende vinter Johannes Breidenbach fra Ski pendler til Ås – på sykkel. God brøyting har gjort at han ikke har måttet ty til bilen en eneste dag.

SKI/ÅS: Når Johannes Breidenbach skal på jobb på Nibio på Campus Ås, er det ni og en halv kilometer hver vei. I vinter har han kunnet bruke sykkelen hver dag. Han setter seg på sykkelsetet i Ski sentrum og sykler et kort stykke på fortau til han kommer frem til gang- og sykkelveien som starter i Åsveien. Gang- og sykkelveien følger den gamle jernbanetraseen frem til Holstad, der den dukker under E18, fortsetter forbi Steinerskolen og langs dagens jernbane frem til Esso i Ås sentrum.

I år har vintervedlikeholdet vært så godt at Johannes i januar skrev et brev til de ansvarlige for brøyting av sykkelveinettet mellom Ski og Ås og takket for god jobb.

– I år la jeg merke til at sykkelveiene er betydelig bedre brøytet enn i årene før. Til tross for store snømengder er også sykkelveien langs jernbanesporene mellom Holstad og Esso fin å sykle på! Også utbedringsarbeidene på veien hjalp til her. Dette gjør at jeg ennå ikke har måttet bruke bilen denne vinteren – noe som er godt både for meg og miljøet, skrev den ivrige syklisten.

Gang- og sykkelveien er best

Det var i januar. Nå skriver vi mars, og Johannes Breidenbach er fremdeles like fornøyd.

– I år har det vært mye bedre enn andre år, selv om det er mye snø. Når alt er bra, tar man ofte ting for gitt, men det er faktisk noen som jobber for at det skal bli så bra, derfor ville jeg gi en positiv tilbakemelding, forklarer han.

At gang- og sykkelveien er prioritert, synes han er veldig positivt. Det kan være stor forskjell på fortau og gang- og sykkelveier. Selv om fortau brøytes, ligger de så nær veien at de kan fylles med snø igjen. Noen ganger når han sykler hjemmefra, gleder Johannes seg til å komme på gang- og sykkelveien i Åsveien.

Neste stopp: Tanzania

Da ØB ringte for å spørre om syklisten ville stille opp til intervju, svarte han ja, men at det måtte skje enten denne uka eller så måtte vi vente til over påske. Nå skal han nemlig to uker til Tanzania i forbindelse med avskoging. Der er det lite snø og issvuller å veien. Likevel tror han ikke det blir noen sykkelturer på ham de nærmeste ukene.

– Det er farlig å kjøre bil i Tanzania, så kanskje er det enda verre å kjøre sykkel, sier Ski-mannen med et smil.

– Sjelden vi får skryt

Lars Erik Andersen er avdelingsleder for VIP (vei, idrett og park) i Ski kommune blir litt satt ut når han hører hva Johannes Breidenbach har på hjertet.

– Nå er jeg litt lamslått, for det er sjelden vi får skryt. Det er ti år siden sist det var så mye snø, og mange har glemt hvordan det er med vinter i Norge. Jeg er fantastisk glad for at han setter pris på det vi gjør, og sier tusen takk for skryten. Når det er sagt, mener jeg at vi gjør det likt hver vinter. Vi gjør det vi gjør så godt vi kan, og mannskapene står på hele året. Men jeg er glad for skryt, medgir Andersen.

Kommentarer til denne saken