– I dag er første gang jeg ikke har turt å gå ut av leiligheten alene. Jeg burde vært vant til hat nå, men denne gangen ble det for mye og for stort. Denne gangen føltes det nytteløst, det føltes som jeg var for «tøff» for mitt eget beste.

Det skrev Øyunn Krogh (28) på historiefunksjonen til Instagram tirsdag kveld, ifølge Nettavisen.

28-åringen har de siste dagene fått mye kritikk etter at hun og influenserkollega Anniken Jørgensen (27) gjestet «God morgen Norge» og diskuterte problemstillingen om botoxbruk blant unge og påvirkningskraften influensere har i sosiale medier.

Les også: Uenige om botoxbruk: – Vært en lettelse for meg

Krogh har tidligere vært åpen om at hun selv bruker botox og at kropp og utseende er hennes største sårbarhet. Under mandagens sending av «God morgen Norge» sa Krogh at botoxbruken har vært en lettelse for henne.

Det har imidlertid fått kommentarfeltet til å koke, og Krogh får gjennomgå etter mandagens uttalelser.

Nettavisen har vært i kontakt med Øyunn Krogh, som ikke ønsker å kommentere saken.


– Helt forkastelig

Ifølge Kroghs Instagram-historie har mengden med kritikken de siste dagene blitt for mye å takle. Selv mener hun at hun burde blitt mer vant til å tåle kritikk.

Men 28-åringen har også fått mye støtte fra sine influenserkolleger, og flere kjente fjes har tatt til Instagram for å vise sin avsky for hetsen Krogh har opplevd denne uken. Blant andre Caroline Nitter (24).

Nitter har også vært åpen om sitt botoxbruk, og hun er heller ikke fremmed for hatmeldinger. Men at hetsen fører til at Krogh ikke tør å forlate huset sitt, mener hun er helt forkastelig.

– Jeg synes det er helt latterlig. De som skriver sånt burde ta en titt i speilet og studere seg selv nøye og ta en revurdering, sier Nitter til Nettavisen.

Hun forteller videre at slik kritikk dessverre følger med det å være en del av influenserbransjen. Men hun mener imidlertid at den negative responsen Krogh har fått er ufortjent.

– Noen i bransjen provoserer nok med vilje, og noen har kanskje en mer ekstrem måte å være på, men det gjør ikke Øyunn. Det er derfor jeg synes det er så trist.

– Beviser at vi beveger oss i feil retning

Det er ikke bare Nitter som reagerer på behandlingen av Krogh i sosiale medier denne uken. «Farmen kjendis»-aktuelle Sofie Karlstad (25) har på sin side lagt ut et skjermbilde av et kommentarfelt på Facebook hvor utseendet til Krogh diskuteres.

Kommentarene som ofte gjentok seg var blant annet at Krogh er «dum» og «stygg».

«Farmen»-deltakeren forteller at hun fikk en klump i magen av å se alle kommentarene rettet mot Krogh, og hun legger ikke skjul på at hun ønsket å belyse de som har valgt å skrive negative kommentarer.

– Jeg er møkklei av folk som tenker det er greit å skrive stygge ting om utseendet til folk. Jeg ønsket derfor å få folk til å tenke over ting de skriver, og at folk støtter litt opp under henne når det virker som samfunnet lot henne falle, sier hun til Nettavisen.

Karlstad sier også at det er trist å se slik oppførsel fordi det beviser og at samfunnet ikke beveger seg i riktig retning når det gjelder ytringsfrihet.

– Jeg er heller ikke sjokkert lenger. Men det er vanskelig å se en løsning på problemet når man ser hvor stygge folk er mot hverandre. Dette er ikke noe sånne som meg og Øyunn kun hører i kommentarfelt, det er også daglig i meldinger, i møte med mennesker og på ulike forumer, sier Karlstad til Nettavisen og legger til:

– Jeg synes det er bemerkelsesverdig at folk ikke har gode nok argumenter i en diskusjon så de tyr til personangrep og utseende baserte kommentarer, er vi ti år eller? Man må huske på at det man sier til noen kan påvirke de også.

Vil ta støyten for kollegaen

Nitter tok kontakt med Krogh tidligere denne uken og kom med tips til hvordan man skal håndtere slike stormer. I tillegg skrev Nitter på Instagram at hun er mer enn villig til å ta en del av botox-støyten fra Krogh, ettersom Nitter «elsker botox».

Overfor Nettavisen sier Nitter at hun imidlertid ikke har fått en eneste hatmelding så langt. Dersom det skulle komme noe i innboksen til 24-åringen, tar hun imot kritikken på Kroghs vegne med åpne armer.

– Bare skriv alt det til meg istedenfor Øyunn. Det går fint, jeg bare sletter alle meldingene, ler hun.

Les også: Flau over Botox-bruken: – Livredd for å ikke elske meg selv

Det er ikke bare i kommentarfelt på Facebook at Krogh diskuteres. I en TikTok-video hvor uttalelsene blir diskutert, har Øyunn Krogh selv valgt å svare på kritikken i kommentarfeltet.

Både Krogh og Anniken Jørgensen fikk kritikk for at de ikke var «inspirerende» nok overfor deres unge følgere, og at de burde vært et mer reelt forbilde når det gjelder påvirkningen rundt skjønnhetsidealer.

I kommentarfeltet til TikTok-videoen fyrte Krogh tilbake:

– Dette handlet ikke om å fremstille seg selv som et ideal. Jeg har selv ekstremt vanskeligheter med å se på meg selv som pen, skriver Krogh.