Gå til sidens hovedinnhold

Vinn ditt eget trinn på åpningsdagen av Hjellsåstårnet lørdag

Lørdag klokken 14 er det offisiell åpning av Hjellsåstårnet

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag 10. juni er det offisiell åpning av det nye utkikkstårnet på Hjellsåsen i Gaupesteinmarka. Da kan du vinne ditt eget trappetrinn i det 12 meter høye tårnet.

KRÅKSTAD: Etter at den nederste trappa var på plass, har det vært en jevn strøm av store og små som har tatt turen opp til  tårnet på Hjellsåsen, som ligger 235 meter over havet. På godværsdager kan du se langt og lengre enn langt fra det 12 meter høye tårnet.

LES OGSÅ: Nå kan turfolket gå til topps i Hjellsåstårnet

Lørdag 10. juni kommer dagen Tårnlauget i Kråkstad har drømt om lenge. Da er det offisiell åpning av utkikkstårnet. Det skjer med brask og bram. Her blir det snorklipping og fanfare av tre blåsere fra Kråkstad musikkorps idet snora klippes.

– De skal blåse «Norge i rødt, hvitt og blått», forteller Ragnar Skaarer med et smil.

Dugnadsarbeid

Skaarer og resten av karene i Tårnlauget har jobbet iherdig med å reise tårnet på Hjellsåsen. Arbeidet har de gjort aldeles gratis. Pengene til materialer kommer fra Sparebankstiftelsen DNB og fra «salg» av trappetrinn til bedrifter og privatpersoner som har ønsket å bidra med sponsorpenger.

LES OGSÅ: Julaften kom tidlig for Tårnlauget i Kråkstad

Tårnlauget trenger fremdeles å få inn flere penger, både til å betale for alle materialene og for å ha en liten reserve til nødvendig vedlikehold i årene som kommer.

Natursti og loddsalg

Under åpningen lørdag blir det loddsalg. Vinneren får sitt eget trappetrinn med et lite skilt som forteller hvem som eier det. Det blir også en natursti for barna, med en runde i skogen. Tårnlauget byr på enkel servering, men ta gjerne med litt mat og drikke selv, for karene håper folk blir en stund og slår av en prat med kjentfolk og andre på Hjellsåsen.

– Ønskeværet er klarvær slik at folk får se utsikten fra tårnet, sier Skaarer og sender en liten bønn til værgudene.

For å komme deg til Hjellsåstårnet, kjører du Tomterveien og tar av mot Granerud skytebane. På parkeringsplassen blir du tatt imot av vakter som viser deg hvor du kan parkere. Fra parkeringsplassen er det halvannen kilometer først på grusvei, så sti det siste stykket opp til tårnet.

LES OGSÅ: Nå er materialene til Hjellsåstårnet på plass

Kommentarer til denne saken