SKI: Nyvalgt leder av Ski Røde Kors, Georg Stub kommer inn i ØB's lokaler med verdens bredeste smil. Fredag fikk han overrakt en sjekk pålydende 120.000 kroner av elevrådsformann ved Drømtorp videregående skole.

Drømtorp-elevene har i mange år samarbeidet tett med Ski Røde Kors. Overskudd fra større og mindre arrangementer i regi av elevene selv, har gått til Ski Røde Kors.

LES OGSÅ: Stian er glassklar på hva gågata i Ski trenger: – Drepen for sentrum hvis vi ikke får det til

Elevene har aldri levert så store sjekker tidligere

– Dette er et samarbeid elevene selv har valgt å gå inn i. Det har båret frukter siden starten. Men de har et klart premiss som følger disse pengesjekkene. Alt skal gå til barne- og ungdomsarbeid i kommunen, sier en meget fornøyd Stub til Østlandets Blad.

Ski Røde Kors har de siste årene mottatt sjekker fra Drømtorp-elevene, men aldri i nærheten av størrelsen på årets sjekk. Elevene har jobbet inn alle pengene selv ut fra egne ideer og prosjekter. På det meste har de klart å samle inn et sted mellom 40- og 50.000 kroner. Det er ikke i nærheten av årets resultat.

LES OGSÅ: Badesesongen er i gang - Morten, Marthe og Emily fra Kolbotn koste i finværet på Breivoll

Må diskuteres, men noe vil bli brukt på flyktningbarna

– De har hatt jobber ved siden av skolen, drevet salg og har gjennomført egne arrangementer, hvor alt av overskudd har gått til Ski Røde Kors. Dette viser en enorm målbevissthet som savner sidestykke. Jeg blir rett og slett varm om hjertet mitt, sier Stub videre.

– Hva skal pengene brukes til?

– Jeg skal være forsiktig med å forskuttere for mye, før vi har diskutert det i styret. Men det jeg kan si, er at noe av pengene nok vil gå til flyktningbarna vi nå har fått ansvaret for i kommunen, slik at de blir best mulig integrert og ivaretatt. I tillegg mener jeg det vil være på sin plass å sette av noe av pengene til opplæring i førstehjelp. En meget viktig og nyttig kunnskap å ha med seg fra barnealder av, avslutter Stub.

Uansett hva styret i Ski Røde Kors diskuterer seg frem til, vil pengene, helt uavkortet, komme barn og unge i Ski til gode.