GG-hallen må utvides

Planlegger utvidelse: Kapasiteten i GG-hallen er sprengt og nå planlegger SiÅs å utvide til et topp moderne treningssenter. ill.: Dyrø og Moen AS Arkitekter

Planlegger utvidelse: Kapasiteten i GG-hallen er sprengt og nå planlegger SiÅs å utvide til et topp moderne treningssenter. ill.: Dyrø og Moen AS Arkitekter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Kapasiteten i GG-hallen er sprengt. Nå planlegges utvidelse for å dekke dagens behov og møte fremtidens studentvekst.

– Vi har visst at hallen må bygges ut og det ble bekreftet av Studentundersøkelsen i 2015. Denne viser at så mange som 65 prosent av studentene trener hver uke og vi får kritikk fordi kapasiteten er sprengt, spesielt trenger vi mer arealer til gruppetrening, sier administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs), Einride Berg.

Skisser til ny hall og hva den skal inneholde, er tegnet. Berg er i samtaler med flere entreprenører. Håpet er at hallen, eller som det vil bli, SiÅs Treningssenter, skal bli bygget allerede neste år. Byggetiden er kalkulert til ni måneder.

Studentvekst

GG-hallen ble tatt i bruk i 1989. Den gang var det 1.200 studenter i Ås. Nå nærmer tallet seg 6.000.

Idrettslaget har eksistert siden 1902 da det ble stiftet som en av de første studentorganisasjonene på NLH.

I mer enn 40 år var Georg Johannes Graarud Guttormsen, også kalt «Geggen», idrettskonsulent ved Norges landbrukshøgskole. Det er han GG-hallen er oppkalt etter.

SiÅs har fortsatt egen idrettssjef og utdanner også egne treningsinstruktører blant studentene.

Treningssenter

– Etter utvidelsen kommer GG-hallen til å bli mye mer enn en treningshall, sier Berg om investeringen på flere titalls millioner kroner.

Utvidelsen må lånefinansieres. Det vil bli søkt om spillemidler.

GG-hallen og gymsalen blir stående som i dag, mens det ikke er bestemt hva som skal skje med det lave tilbygget som blant annet rommer garderober.

– Planen er å utvide med 800 kvadratmeter, sier Berg.

Klatrevegger

Arealet er regulert til idrettsformål. Tilbygget betyr at tomten vil bli bedre utnyttet.

– Vi er tidlig i prosessen. Byggekomiteen er i gang og snart går rammesøknaden til kommunen, sier Berg.

Svømmebasseng er ikke vurdert denne gang. Det er dyrt både å bygge og drive. Men klatrevegger blir det, både innendørs og utendørs.

– Det er klatrevegg i gymsalen i dag, men for å utnytte kapasiteten bedre, flytter vi klatreveggen inn i et klatretårn som blir ti meter fra gulv til tak. Her er det også planlagt en utvendig klatrevegg, sier Berg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken