KOLBOTN: – Endelig kan vi ta imot besøkende i Gjersjøelva natur- og kulturpark. Etter år med stengte koronadører kan vi nå ønske gamle og nye historieinteresserte velkommen. Her viser vi hvordan de i tidligere tider utnyttet vannkraften både til å skjære plank på oppgangssager og male korn med kvernsteiner, melder Harald Lundstedt i en pressemelding til ØB mandag 23. mai.

I Langbygningen som er et lokalhistorisk museum vises bilder, malerier og gjenstander fra Ljansgodsets storhetstid og det industrieventyret som varte i 450 år.

Det er ikke uten grunn at Ljansgodset regnes som en av Norges viktigste eiendommer gjennom tidene. Vi inviterer folk til å komme og se og høre denne viktige delen av vår lokalhistorie.

Sjekk åpningstidene

Åpningstidene for de åpne dagene er tirsdag 31. mai og 7. og 14. juni. Til høsten blir det tirsdagene 23. og 30. august. Alle dagene starter vi ved oppgangssaga kl. 18.00.

Parkering nedkjøring til Oppegård Båtforening rett etter passering av Ingierstrandbrua ved Gamle Mossevei/ Ljansbrukveien. All visning gratis. Vi står vakt ved bommen ned til båthavna fra kl. 17.50. Vi selger historiske hefter, bøker og bilder.

– Vel møtt til Gjersjøelva natur- og kulturpark, er den klare oppfordringen, og vi slenger på et kart også, slik at du enklere kan finne frem.