SOS Gjenbruk i Ski gir seg

SISTE INNSPURT: Gerd Jansen og SOS Gjenbruk har opphørssalg i Nordbyveien. FOTO: STIG PERSSON

SISTE INNSPURT: Gerd Jansen og SOS Gjenbruk har opphørssalg i Nordbyveien. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: SOS Gjenbruk i krysset Nordbyveien/Oppegårdveien legger ned etter fem år. Lørdag ettermiddag stenger butikken. Inntektene har gått til hjelpetrengende barn i India.

– De siste årene har det ikke vært den mengden det var først, for det har dalt i bransjen. Arbeidene i Nordbyveien og det at det har kommet en gjenbruksbutikk til, det merker vi. Men det er ikke noe surt på noen måte. Når vi har kommet til lørdagen, har vi gitt bort alt til nabobutikken. Da kommer det til nytte. De driver også med hjelpesendinger. Da vi startet, hadde vi mål om at butikken skulle holde på i hvert fall i fem år. Det har den nå gjort, sier Gerd Jansen.

Flott utvalg

Hun er en av de fem frivillige i butikken som er igjen nå på slutten. Hele tiden har de hatt kvalitetsvarer å tilby, og gjenstander har fått nye hjem takket være gjenbrukstanken.

– Vi lever i et overflodssamfunn, og det bærer denne butikken preg av. Vi ønsker å takke både dem som har kjøpt og dem som har levert. Uten leveranse hadde vi ikke hatt noe å selge, sier Jansen.

De siste 14 dagene har SOS Gjenbruk hatt åpent på fredagene også.

– Hvis det kommer mye folk på lørdag, stenger vi ikke klokken 15.00. Da holder vi på til det er tomt, sier hun.

Miljøbevisste givere og kjøpere i Ski og omegn har nå muligheten hos NMS Gjenbruk i nabobygget.

Artikkeltags