OPPEGÅRD: Det er Utafor Boksen som drifter gjenbrukslageret for Nordre Follo kommune. Normalt har Utafor Boksen i snitt ett henteoppdrag og fem-seks utleveringer internt til kommunens virksomheter ukentlig. Nå var lageret såpass fullt at gjenbrukslageret ble åpnet for privatpersoner og bedrifter sist onsdag, noe som gjentas onsdag 15. mars.

Les mer her: Mathias åpner gjenbrukslageret: – Håper vi har noe for enhver

– Hvordan var responsen sist?

– Det var veldig mange kunder innom. De aller fleste kom tidlig på dagen, men det var et jevnt trykk av kunder hele tiden. Det var veldig gøy, og kjempebra at det gikk en god del varer, forteller Simensen.


Gratis og billig

Alt fra bord, skrivepulter og kontorstoler, via sofaer, whiteboards, og PC-skjermer, til tripp-trapp-stoler, hyller og kommoder lagres både i første etasje og i det store kjellerlokalet på Toppenhaug på Oppegård.

– Noe er gratis. Annet koster noen kroner. Her er ikke poenget å tjene penger, men å gi innbyggerne muligheten til å overta solide og fullt brukbare ting. Målet er at flest mulig skal få nytte av alt det fine som er her, poengterer lederen for Utafor Boksen.

– Hva gikk det mest av under det første utsalgsdagen?

– Det som det gikk aller mest av var vel tripp trapp stoler og hyller. Siden sist har vi hentet en god del hyller og lignende. Vi har fortsatt et solid utvalg for alle som har lyst til å ta turen, oppfordrer leder for Utafor Boksen, Mathias Simensen.

Les dessuten: Mathias (24) droppet ut av skolen to ganger og murte seg inne på gutterommet. Så fikk han muligheten som endret alt