Glatte veier mange steder på Østlandet: – Nå er det viktig å senke hastigheten

Kjøligere temperaturer og regn kan gi svært glatte veier. Vegtrafikksentralen og politiet ber folk ta det pent, og entreprenørene er ute og salter. På Romerike meldes det om flere trafikkuhell natt til tirsdag.

DEL

FOLLO: Mandag kveld melder politiet i Oslo at det stedvis er svært glatt på forskjellige gater i Oslo by.

– Bilister bes utvise aktsomhet, skriver OPS Politiet Oslo på twitter klokken 21.05.

Når ØB kontakter Vegtrafikksentralen ved 22.45-tiden er det ikke kommet meldinger om spesielle problemer i Follo. Men trafikkoperatør Mette Brunes i Statens vegvesen ber folk være på vakt også her.

– Det har vært kjøligere i dag, og nå begynner det å regne, sier hun og understreker at dette kan føre til svært glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

– Nå er det viktig å senke hastigheten og huske at fartsgrensen kun gjelder ved optimale forhold, sier hun, og legger til at alt av mannskap er ute på veiene.

Klokken 23.27 melder Politiet i Øst at de har fått flere meldinger om at det er meget glatt stedvis på Romerike, og de ber om at bilister tar hensyn til dette og kjører forsiktig.

På Gjerdrum er det en bil som har kjørt av veien sent mandag kveld, og det skal være glatt på stedet. Det er trolig ikke snakk om personskade. Klokken ett melder Politiet i Øst at en trailer har kjørt ut og sperrer veien på rv 4 i Nittedal og flere andre biler på stedet har bulket i hverandre på grunn av det glatte føret.

Artikkeltags