Godt og varmt – men det blir noen skyer på 17. mai

Fra fjorårets 17. mai-feiring i Ski.

Fra fjorårets 17. mai-feiring i Ski.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir temperaturer opp mot 20 grader over hele Sør-Norge på grunnlovsdagen. Lenger nord blir det bygevær og temperaturer ned mot nullpunktet.

DEL

Det er bare å finne frem solbrillene og kneppe opp skjorta, for høytrykket dominerer hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Midt på dagen kan gradestokken vise hele 23 grader flere steder.

– Det blir varmt i bunaden, sier meteorolog Tone Kristin Taule i Meteorologisk institutt til NTB.

For Vest-, Øst- og Sørlandet ser faktisk 17. mai ut til å bli den beste og varmeste dagen denne uken.

17. mai-været i Ski. Skjermdump fra Yr.

17. mai-været i Ski. Skjermdump fra Yr.

En tilskying på 17. mai

Vakthavende Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan, tror nok ikke Follo vil få ukens beste dag på 17. mai, men han bekrefter at været også blir ganske bra for Follo-området. Han nevner spesielt at onsdag og torsdag blir bra med varme temperaturer. På torsdag kan det godt være vi ser 20-tallet på gradestokken.

– På fredag kommer det et nedbørsområde fra Danmark som vil gi en tilskying utover ettermiddagen, men jeg tror ikke nedbøren kommer til Follo. Det tror jeg stopper ved nedre Oslofjord, sier han.

Han legger til at dersom prognosene ikke endrer seg, vil det ikke bli nedbør før natt til lørdag.

– Når de fleste 17. mai aktivitetene skal stå på blir det nok skyer, men temperaturen vil nok holde seg greit. Det kan nok hende vi ser 20 grader på 17. mai.

Utover helgen blir det derimot mer ustabilt og det blir perioder med nedbør.

– det vil bli et værskifte natt til lørdag og temperaturen vil gå noe ned. Det blir mer ustabilt gjennom helgen med perioder med nedbør. Det blir litt værskifte natt til lørdag og temperaturen vil også gå ned noen grader, sier han.

Tåke i Midt-Norge, og grått og kaldt lengst nord

Langs kysten av Midt-Norge er det derimot tåkefare, noe som risikerer å bli en skikkelig festbrems.

– Dersom tåken blir liggende til fredag vil det gi utslag på temperaturene i Trøndelag og Møre og Romsdal. Men det er for tidlig å si hvordan tåken forflytter seg, sier Taule.

I Nord-Norge får vi en tyngre værtype. Det kan bli fint vær i Nordland, men utsiktene ser ikke like lyse ut for Troms og Finnmark. Her det blir det nedbør og langt lavere temperaturer.

– Det blir spredte byger i nord. Ikke alle vil få regn, men det blir noe en og annen plass, sier hun.

Finnmarkingene får temperaturer ned mot tre grader og risikerer å måtte gå i tog i sluddbyger.

Artikkeltags