FOLLO: Lørdag ettermiddag brant langs flere skinneganger på Østfoldbanen, fra Vestby til Kolbotn, også i områdene Rosenholm og Ljan.

Første melding kom i nærheten av Asko ved E6 Vestby klokken 10.12. Deretter kom det meldinger fra gressbrann ved Myrvoll stasjon.

Brannvesenet opplyste om at de var i gang med slukningsarbeid kort tid etter.

– Mannskaper fra OBRE har bemannet Bane Nor sitt redningstog og er på vei sørover for å bistå med slukking av en rekke gressbranner. Brannvesen har også flere brannbiler langs linja ved Ljan og Rosenholm, som er i gang med slukking, melder brannvesenet.

Klokken 11.47 opplyser brannvesenet at privatpersoner har startet med slukningsarbeid i egen hage ved bruk av hageslange. Det melder Nordstrands Blad.

– Noen av disse har også beveget seg inn på sporet. Vi minner om at folk ALDRI må bevege seg inn på sporet og/eller benytte vann i nærheten av jernbanelinje/T-banelinje.


Reporter på stedet forteller at det kun er etterslukking om gjenstår, og at det er rolig i området.

Klokken 12.19 skriver brannvesen i Oslo at brannene skal være slukket på Oslo-siden av kommunegrensa.

– Vi har fortsatt brannbiler på brannstedene for kontroll. Oslo brann- og redningsetat har fortsatt mannskap om bord i Bane Nor sitt redningstog, for å bistå nabobrannvesen med slukking, skriver de i twittermeldingen.

– Det er kontroll på brannene, branntog fra Oslo dynker nå vegetasjon langs toglinja fra Kolbotn til Vestby. Follo brannvesen foretar kontinuerlige kontroller langs skinnegangen i Oppegård ,melder brannvesenet klokken 12.28.