Grip sjansen til å utvikle Kråkstad

Av
DEL

MeningerLeser i ØB at et stort areal i sentrum av stasjonsbyen Kråkstad skal selges. Det åpner for en god mulighet til å fornye området sånn at Kråkstad igjen blir et bygdesentrum, ikke bare en soveby.

Her må Nordre Follo kommune bruke muligheten til å legge føringer når utbyggingen kommer opp til behandling og ikke overlate utviklingen av Kråkstad sentrum til rent kommersielle krefter. La langsiktige fellesinteresser styre og utvikle bygdesenteret.

Kråkstad sentrum er et unikt område som viser 150 års historie; næringsveier og samferdsel. Samtidig er området nesten tømt for fellesfunksjoner.

Kråkstad trenger matbutikk og andre arbeidsplasser, kanskje en pub, en frisør, et nærmiljø der ikke alle tjenester er sentraliserte til storkommunens betongblokker. Utleieboliger for ungdom, kontorfellesskap eller klimarådgivningssenter er andre ideer. Håndverkere uten store lagerbehov. Pendlingen fra Kråkstad kan reduseres, kanskje noen vil pendle til.

Rødt Nordre Follo mener at storkommunen må ta grep over utviklingen, gi klare signaler om hvilke funksjoner som er ønsket i Kråkstad og hindre at kortsiktig fortjeneste får styre utviklingen.

Tore Bernt Kristiansen, 1 kandidat Rødt Nordre Follo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags