Gult farevarsel: Mye regn i vente – politiet advarer

Foto:

Det blir en fuktig fredag. Det kan by på problemer.

DEL

FOLLO: Meteorologisk institutt melder om heftig regnvær gjennom hele fredagen. I Oslo og Akershus er det ventet mellom 30 og 50 millimeter nedbør i løpet av 12 timer. Det får også Øst politidistrikt til å gå ut og advare.

– Det er en åpenbar fare for overvann og redusert fremkommelighet, melder Politiet i Øst fredag morgen.

Tilpass farten

Et resultat av de store nedbørsmengdene kan bli stengte veier.

– Tilpass hastigheten din og kjør etter forholdene. Ta dine forholdsregler, oppfordrer politiet.

Gjensidige forsikring har også sendt ut varsel til beboere lokalt om den kraftige nedbøren.

Satsmeteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt forteller at det er sendt ut gult farevarsel. Det er riktignok mest med tanke på Asker og Bærum - men det kan komme rundt 40 millimeter også i deler av Follo.

Det er områdene nærmest fjorden som får mest, mens det blir adskillig mindre nedbør lenger østover i distriktet. I Ski er det ventet opp mot 30 millimeter.

– Det blir en våt dag. Det er ikke styrtregn, men vil regne jevnt og trutt fram til sekstiden, pluss - minus litt. Det blir mer oppholdsvær utover kvelden, sier hun.

Også Wahl minner om at man bør være litt obs hvis det er mye vann i veien når det har regnet en stund.

Mot null

Lørdag ser også ut til å bli en ganske grå dag i Follo.

– Men det blir mer bygevær fra og til. Det starter nok ganske grått søndag og, men været skal gå østover, og utover formiddagen blir det opphold. På ettermiddagen kan kanskje sola titte fram.

Til uka ser det ut til å bli litt kjøligere. Da kan det også bli noe bygevær som kommer og går, men også sol innimellom. Vindretningen blir nordvestlig.

– Det er en grei vindretning. Det kan bli ganske bra vær innimellom. Men de blir kjøligere luft, og mot slutten av uka kan temperaturene bevege seg ned mot null.

Artikkeltags