SIGGERUD: Leder i Oppegård og Ski Sanitetsforening, Sissel Jacobsen forteller at de skal pynte 1000 ris i år. Første salgsdag er lørdag 11. februar på Ski Storsenter og Kolbotn torg.

– Kiwanis Siggerud sørger for å samle inn bjørketrærne, kutte og binde dem. Dette gjør de ikke bare for Oppegård og Ski Sanitetsforening, men også for grupper i Oslo, forteller Jacobsen.


Samarbeid

Når så mange som 1000 ris skal hentes på Siggerud gård og fraktes til sanitetskvinnenes lokaler, sier det seg selv at det er et stort og tungt arbeid.

– Det er litt av en jobb med henting. Tungt er det også for oss, bekrefter Sissel Jacobsen.

Etter å ha samarbeidet med Utafor Boksen under aksjonen Mat til jul, tenkte Jacobsen at de kanskje kunne hjelpe til med å hente ris også.

– Og det kunne de, sier lederen for sanitetsforeningen.

Kvinnehelse

Fra 6. februar sitter sanitetskvinnene på klubbhuset og fester fjær på risene. Siste uken før fastelavnssøndag 19. februar er de i salg. Som tidligere år går inntektene til sanitetsforeningenes arbeid for kvinnehelse. I år er det ekstra oppmerksomhet om de minst kjente sykdommene, som likevel rammer mange og kan være alvorlige. Det dreier seg om hormonelt betingende og utbredte sykdommer.