SKI: Dag Vidar Hopøy er produsent, regissør, fotograf og klipper under innspillingene av serien «Gutta på tur» på TV2. For første gang siden serien ble lagt ned i 2002, er Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Arne Brimi og Arne Hjeltnes samlet igjen for å reise sammen med en spesiell gjest.

Da «Gutta på tur» serien gikk i 1995 til 2002, var serien en stor suksess for TV2. Fra 1998 og i alle årene som serien gikk, var Dag Vidar Hopøy med i kulissene.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Jeg startet som klipper, så ble jeg lydmann. Nå er jeg både regissør, produsent, fotograf og klipper, forteller han.

Det er produksjonsselskapet Parkas Production AS som står bak serien som har nypremière på TV2 søndag. Det var «Gutta på Tur»-gjengen som i sin tid etablerte selskapet. Nå eier Hopøy Parkas Production AS sammen med Sverre Wennevold Koch.

LES OGSÅ: Ski-mann har lagd kjendis-TV

LES OGSÅ: Ski Rockteater spiller seg Back to the Future

– Det er ganske hektisk nå. Vi kom hjem fra Hong Kong 12. august. Nå sitter jeg og klipper sammen det programmet, forteller han.

Fire programmer

Det er spilt inn fire programmer av serien i denne omgang.

– Alle hadde veldig lyst til å være med igjen. Største utfordringen var å få samlet alle sammen samtidig.

Første program har premiere på søndag. For første gang er det en kvinnelig hovedgjest med på tur.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Vi måtte selvsagt gå til topps. Det kunne ikke være noen andre enn dronningen. Vi hadde en flott tur, og jeg har stor tro på at seerne vil like programmet. Selvsagt er jeg nervøs. Det er jeg alltid, men denne gangen er det litt spesielt, sier Hopøy.

 

De tre andre gjestene er langrennsløper Petter Northug og alpinist Aksel Lund Svindal. Den siste gjesten er kongekrabben. Ja, du leste riktig; kongekrabben.

– Vi har hatt programmer tidligere uten gjester. Denne gangen valgte vi å følge kongekrabben fra den blir fisket i Bugøynes til den blir servert på en trestjernes Michelinrestaurant i Hong Kong. Kongekrabben er nemlig en delikatesse der, forklarer han.

Noe nytt – mye ved det samme

Siden det har gått 15 år siden sist serien gikk, er det noe som er blitt endret.

– Vi forsøkte å endre logoen, men det gikk ikke TV2 med på. Så den er bare oppdatert til 2017-nivå. Det samme er kjenningsmelodien. Den er den samme, men er blitt fikset litt på av Ståle Hellerøy, Thomas Sørlie og Johannes Skjeltorp fra Ski og Carl August Tidemann fra Ytre Enebakk og en gjeng fra Ski. I tillegg blir det mye dronebilder, og det er nytt fra sist gang serien gikk.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Sikter høyt

Nå håper han på høye seertall, slik at det kan bli flere «Gutta på tur» programmer.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Vi sikter høyt. Vi snakker om å spille inn fem programmer til. Men det må være nok seere som ser på til at vi kan gjøre det. Nå har vi åpnet opp for kvinner, og da har vi mange å velge mellom. Gutta vil gjerne på tur, og vi har hele tiden i bakhodet at vi skal fremme det norske. Tidligere har vi fisket. Nå er det kongekrabben. Jakt er noe vi kan tenke oss. Men da må vi sette av mer tid. Ønskereisemålene er også notert. Både Canada og Ryfylke står på ønskelisten, sier Hopøy som grugleder seg til premièren på søndag.