Tobine fra MGP jr og naboen lager tidenes Halloween-fest på Langhus

SNART KLARE: Vegard Myhra Solaas og Tobine Loftesnes Gilbrant gleder seg til tidenes Halloween-fest på sletta ved Oppegårdveien og Dalstunet barnehage. FOTO: STIG PERSSON

SNART KLARE: Vegard Myhra Solaas og Tobine Loftesnes Gilbrant gleder seg til tidenes Halloween-fest på sletta ved Oppegårdveien og Dalstunet barnehage. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag kveld tjuvstarter Halloween-feiringen på Langhus med stort party.

DEL

LANGHUS: I seks-syv år har Halloween-feiringen til Vegard Myhra Solaas i Oppegårdveien vært et kapittel for seg. Det har gjerne utviklet seg litt for hvert år. Han har rigget til eiendommen sin med alt en Halloween-feirer kan begjære med svære edderkopper, spøkelser, lys, lyder, spindelvev og det meste som hører med etter mørkets frembrudd.

Et sted rundt 250 barn og unge kom innom i fjor.

Halloween-feiringen hans inspirerte nabo og familievenn Tobine Loftesnes Gilbrant til å skrive låta «Halloween» som var med i MGP jr. på NRK for ett år siden. Nå har de slått seg sammen.

– Hadde det ikke vært for Tobine, hadde det ikke blitt noen festival, sier Vegard Myhra Solaas.

Gratis festival

De frivillige arrangørene setter opp et stort telt på fotballbanen ved siden av Dalstunet barnehage. Der er det base, konsert og matservering. Halloween-stien vil være i skogen ovenfor barnehagen, der grupper på fem og fem barn blir sendt opp fra teltet for å fryde seg med småskumle overraskelser.

Festivalen er åpen og gratis for alle. Men vil du ha pølse, brus og godtepose, må du melde deg på og betale på forhånd. De har ikke kapasitet til å håndtere penger under festen.

– Vi har allerede solgt 350 matbilletter. Vi selger 50 om dagen, dette tar helt av, sier Vegard Myhra Solaas.

(Og det var allerede mandag ettermiddag).

To av Tobines MGP jr.-venner opptrer på sletta i tillegg til henne selv; Jørgen fra Eidsvoll og Beat2Fire fra Asker. I det hele tatt har hun en del kontakt med de andre musikerne ett år etter.

– Vi møtes egentlig ganske ofte, sier Tobine Loftesnes Gilbrant, som har jevnlige konserter rundtomkring og også en trofast fanskare som får med seg konsertene hennes.

Dugnad

Fredag formiddag starter riggingen.

– Alt foregår på dugnad, dette er ikke noe kommersielt i det hele tatt. Dette er bare for at vi skal skape en morsom greie for ungene. Selvfølgelig må vi markere her nede i dalen at Tobine har gjort det så skarpt. Og så synes jeg jo det er stas å få lov til å være med på sangen hennes, sier Vegard Myhra Solaas.

«Halloween» handler om ham, men i sangen heter han Knut fordi det måtte rime på ut.

Fra klokken 17.00 er det program beregnet på barn under åtte år, og fra 19.00 starter den skumleste versjonen. For begge er det konsert, tur i kvisteskogen og kåring av beste kostyme.

– Vi har fått med oss alle tre dagligvarebutikkene på Langhus som sponser oss med mat så vi får litt inntekter til å dekke det vi skal. Alt av pølser, brød, sennep og ketchup er sponset av Extra, Meny og Kiwi. Party-DJs ved Roy Andresen kommer med lyd og lys og Europris har hjulpet oss med godteri. Vi får låne scene av Partytime på Siggerud og Brødrene Dahl stiller med telt, sier Vegard Myhra Solaas.

– Hva skal du finne på på selve dagen i år da, siden du brenner av mye av kruttet allerede på lørdagen?

– Kona er ikke så happy for at jeg drar en dobbel i år, det må jeg bare innrømme, ler Vegard Myhra Solaas.


Artikkeltags