Halloween på Tusenfryd er ikke noe for deg med panikk for blod

I Zombielabyrinten har et vitenskapelig eksperiment gått skikkelig galt...!

I Zombielabyrinten har et vitenskapelig eksperiment gått skikkelig galt...! Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Moroparker lader opp til Halloween.

DEL

(Dagsavisen) Gleder du deg til Halloween? Da kan du lade opp i Tusenfryd – eller en av de andre store fornøyelsesparkene i Skandinavia, som allerede har dresset seg opp noe helt skrekkelig!

– Åh, herreguuud!

– Det. Var. Kjempeskummelt! Plutselig sto det en zombie bak meg!

– Så du den fingeren som var kappet av? Blodet rant fortsatt!

– Ja, og så kastet de ting på oss! PÆNG!

Kompisene Jonas Markussen og Timian Næss er nettopp kommet ut av zombielabyrinten på Tusenfryd, som for lengst har tjuvstartet Halloween-feiringen.

Noe har nemlig gått skikkelig galt i laboratoriet, og nå vandrer de gærne zombiene rundt i bur inne i den mørke labyrinten, som er en av fire som er tilgjengelige i år.

Og vi kan love deg at det er MYE lyd i dem også!

Morderisk og blodig

I killer-klovn-labyrinten «Blodige smil» er det fullt sirkus – på en helt annen måte enn du er vant til. Og i den nye labyrinten «Forbannelsen», er det fullt av nydrepte lik som nekter å dø. Og de dukker opp på de mest uventede steder, mens morderen er løs i det veldig mørke mørket – og jakter på et nytt offer. Dette er ikke noe for deg med antydning av panikk for blod!

– Den var den skumleste, mener Markussen.

Saken fortsetter under bildet.

I alt er det 60 skuespillere som er i sving med å skremme vettet av folk i parken i år. Tre av labyrintene har 15 års grense, eller tolv års grense i følge med voksne.

– Joda, det hender ganske ofte at folk snur og løper ut, eller må geleides ut nødutgangen midt i labyrinten, forteller «politikonstabelen» som vokter inngangen.

Amerikansk tradisjon

– Vi er snillere enn parkene sørover i Europa. Nivået er lagt opp etter norske forhold, påstår markedssjef Erik Andersen.

Den amerikanske halloweenfeiringen har sneket seg inn og etablert seg for fullt i Europa de siste årene, og nå har nesten alle de store fornøyelsesparkene, også i Skandinavia, grepet tradisjonen.

– Vi hadde det første gang i fjor. På denne måten kan vi forlenge sesongen noe, påpeker Andersen.

Saken fortsetter under bildet.

Parken er også dekorert med gresskar og andre småskumle elementer. I barneområdet finnes det også en egen halmballe-labyrint, med et lite mysterium, som er tilbudet til de litt yngre.

Løsslipp av monstre

Og fra klokken 14.30 er det monsterslipp, med en times mellomrom.

– Slapp av! Alt er under kontroll, påstår politikonstablene som vokter monsterporten i den nederste delen av parken, som er omgjort til halloweenområde, i en sky av røyk.

Men når alarmen går, velter de skumleste skapninger ut. Og ja, de er godt sminket! Og de dukker opp overalt i denne delen av parken. Så vær forsiktig med å snu deg, om noen prikker deg på skulderen... Plutselig ser du inn i to lysende, hvite øyne, omgitt av åpne sår fulle av larver. Og med munnen full av hjernemasse.

Det er en god grunn til at det er tiårsgrense her også.

PS!  I Norge har det blitt en tradisjon å feire halloween 31. oktober.

(ANB)

Halloween i fornøyelsesparkene

Halloween i Tusenfryd

  • Tusenfryd har åpent hver lørdag ut oktober (11-17). 

Halloween i Kongeparken

  • Kongeparken i Rogaland kles også i skummel og stemningsfull høstdrakt denne uka, med 1.700 lysende gresskar. Her kan du besøke spøkelseshuset «Den forheksede gården» og prøve å finne veien ut av Storms labyrint. Så kan du «nyte» en softis med larver og lage din egen gresskarlykt. Åpent fram til 15. oktober, fra 10-17. 

Halloween i Tivoli

  • Fra fredag 13. pyntes også Tivoli i København i skumle fjær, og 20.000 gresskarlykter lyser opp parken, som er dekorert med edderkopper og skumle kryp. Årets Halloween-nyhet er «Det hjemsøkte barnehjemmet», der du må være 12 år for å gå inn! Her møter du nemlig ganske sikkert på gjenferdene av både ulykkelige barn, læreren og forstanderinnen. Få gjerne med deg monstrenes utenatt, med en egen monsterparade. Åpent daglig mellom 13. oktober og 5. november. Konserter og lasershow på kvelden.  

Halloween i Liseberg

På ulykkesdagen fredag den 13. oktober tyvstarter også Liseberg halloweenfeiringen med et makabert karneval. Da åpnes også portene til det flunkende nye spøkelseshuset Vinden. Her har tiden har stått stille, og slemme barn har vært innelåst her de siste hundre årene. Nå er de ute etter hevn… Dessuten er parken dekorert med 30.000 gresskar, fillete fugleskremsler og fargerike lykter i trærne. Parken er åpen hver helg fram til november, samt fra 27. oktober-5. november. 

Artikkeltags