Halloween-pøbler sto bak rampestrek på Vevelstad

Egg: Pøblene har kastet langt, for mellom bakkeplan og terrassen til Eid, er det to etasjer. – Dårlig oppdragelse, mener hun. FOTO: Bjørn V. Sandness

Egg: Pøblene har kastet langt, for mellom bakkeplan og terrassen til Eid, er det to etasjer. – Dårlig oppdragelse, mener hun. FOTO: Bjørn V. Sandness

Artikkelen er over 3 år gammel

Tone Eid er mektig irritert på Halloweenfeiringen etter å ha fått terrasse og soveromsvindu tilgriset av egg.

DEL

LANGHUS: – Jeg synes det taler om dårlig barneoppdragelse.

Hun mener foreldre bør tenke seg om før de arrangerer Halloweenfester som innbefatter «knask eller knep».

– Det handler om å se styggest mulig ut og skremme andre. Får man ikke det man ber om, så gjør man fantestreker. Hvilken barneoppdragelse er det, spør hun retorisk. Og fortsetter:

– Jeg trodde foreldre skulle lære barna sine å være snille, ikke gjøre slemme ting mot folk som ikke gir dem godteri. Det er en uting at barn skal gå fra dør til dør og tigge godteri. Halloween er skikk vi har hentet fra utlandet. Den har ingenting i Norge å gjøre.

Eid var på trening mandag mellom klokken 18.20 og 20.30, og oppdaget ikke eggkastingen før hun skulle lukke soveromsvinduet sitt tirsdagsmorgen.

– Det var eggeplomme og skall utover vinduet. Ikke noe trivelig opplevelse, slår hun fast.

Etter 20 år på Vevelstadåsen trives hun godt. Til vanlig er det trygt og godt.

Pensjonisten, som tidligere har vært aktiv i barne- og ungdomsarbeid i mange år, regner med at det er mange voksne som er enig med henne i at Halloween er en uting.

Artikkeltags