LANGHUS: Follo HK tok en oppskriftsmessig seier mot Haugaland da de vant 29-22 hjemme i Follotrykk Arena søndag kveld.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kampen. Det var viktig for oss å vinne mot Haugaland. Jeg synes vi spilte fin og underholdende håndball, spesielt i første omgang, sier Follo-trener Valter Perisa.

Rødtrøyene ledet med 18-13 til pause og fortsatte å rykke fra etter hvilen, men slapp Haugaland veldig nære utover i andre omgang på stillingen 23-21 etter 18 minutter. Da skjerpet hjemmelaget seg og vant de siste drøye ti minuttene med 6-1.

– Vi ledet mye i annen omgang og byttet mye på spillerne. Jeg så aldri for meg at vi kom til å tape den kampen, men vi hadde en periode der vi var litt udisiplinerte og hadde noen skudd i mellomhøyde. Vi hadde rett og slett for dårlig kvalitet på skuddene, men vi fikk justert oss, sier Perisa, som rullerte en god del på laget i annen omgang

– For meg var det viktig å bruke de unge spillerne. Det er en kjempefin erfaring for dem. Skal vi skape et lag her må vi også slippe dem til, sier han.

SE FLERE BILDER:

Bildeserie

Follo HK - Haugaland

Fortsatt håp

En av Follos beste for kvelden, Espen Røhmer ser at laget varierer mye i kvalitet, så også mot Haugaland, selv om det til slutt ble en veldig komfortabel kveld for hjemmelaget.

– Det er litt slik sesongen vår har vært, det har gått opp og ned. Når vi er gode er vi veldig gode og da slår vi alle, men når vi er dårlige taper vi mot alle. Det er bra at vi berget dette inn, men jeg føler samtidig at vi hadde god kontroll i denne kampen, sier Espen Røhmer.

Det ble aldri virkelig spennende i Follotrykk Arena, selv om det så ut til at hva som helst kunne skje da bortelaget begynte å spise opp ledelsen.

Vi er ikke jevne nok, rett og slett, innrømmer Røhmer.

Men til tross for det. Laget har fortsatt en reell mulighet til å ta kvalikplassen.

Det er litt moro, og det er fortsatt håp, sier midtbacken.

For at det skal skje må St. Hallvard vinne hjemme mot Falk Horten, og så må ikke minst Follo gjøre jobben selv, med å slå Sandnes borte.

Tok kommandoen

Follo HK tok tidlig kommandoen mot gjestene Haugaland. Anført av opplagte Espen Røhmer og Henrik Bielenberg, samt en minst like kvikk Leonardo i Follo-buret gikk rødtrøyene rett opp i ledelsen, og begynte å dra skikkelig i fra når Røhmer satte inn 9-6, Leonardo reddet og Chris Abolade dunket inn 10-6 etter drøye ti minutter.

Haugaland bet seg imidlertid fast og etter halvspilt omgang sto det 11-8.  Follo var fortsatt tre mål foran på 13-10 da Valter Perisa tok timeout etter drøye tyve minutter. Han må ha sagt noe smart, for hjemmelaget scoret fire på rappen og gikk opp i 17-10. Haugaland klorte seg litt nærmere og lagene gikk til pause på 18-13.

Haugaland nærmet seg

I annen omgang fortsatte å Follo å reise fra sine gjester, og omgangen var ikke mange minuttene gammel da Stian Gabrielsen hamret inn 21-14. Da så det ut til at dette skulle bli en ren transportetappe.

Men Follo tok foten litt vel lenge av gasspedalen. All rytme i hjemmelagets angrepsspill forsvant, og bakover var det langt fra like tett.  Heldigvis for Follo var Leonardo Tercariol god mellom stengene, og tok blant annet flere syvmeters-kast i løpet av kampen. 18 minutter ut i omgangen var allikevel Haugaland bare to mål bak på 23-21. Da skjerpet hjemmelaget seg. Seks kjappe scoringer senere var det 29-21, og det ble til slutt en komfortabel seier for Valter Perisas mannskap.

Debut

Follos siste scoring var det strekspiller Thomas Solstad som sørget for. I sin debut for Follos førstelag fikk han æren av å ta syvmeteren de fikk tildelt på tampen av kampen. Den ekspederte han enkelt i mål, selv om han innrømmer at det var mer nervøst enn det kunne se ut som.

Jeg hadde greit høy puls da, innrømmer han.

Det var godt. Det har vært et langsiktig mål for meg å spille for Follo. Det er gøy at jeg får lov, fortsetter Solstad.