Gå til sidens hovedinnhold

Full rulle på hver trening

Follo HK har plass til flere som har lyst til å trene rullestolhåndball hver lørdag.

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er bokstavelig talt full rulle i Follotrykk Arena hver lørdag formiddag.

LANGHUS: Da møtes utøverne i Follo HKs tilbud i rullestolhåndball.

SE BILDESERIE:

Bildeserie

Rullestolhåndball

A-lagsspiller Oskar Olafsson er trener for den ivrige gjengen. Det gir en annen dimensjon ved det som skjer på hjemmeparketten, annet enn forberedelsene til søndagens kvalifiseringskamp mot Bækkelaget.
– Vi starter med å pumpe opp dekkene. De skal være steinharde, sier Laila Horgen i Follo HK.

SE VIDEO:

Follo HK har plass til flere som har lyst til å trene rullestolhåndball hver lørdag.

Skulle du ha lyst til å bli med, er det bare å ta turen til Follotrykk Arena hver lørdag mellom klokken 11.30 og 13.00. Du trenger ikke si fra på forhånd om at du kommer.
– Vi har rullestoler nok til alle, sier Laila Horgen.

LES OGSÅ: Follo HK begynner med rullestolhåndball


Tiltaket har fått en pangstart etter kickoffen i mars. Men det er plass til enda flere som har lyst til å spille rullestolhåndball og bli med på en lystbetont trening.

Fyller på

En hard kjerne av brukere passer på å ta turen til hallen på trening. Akkurat da vi var innom lørdag før palmesøndag var det litt tynnere i rekkene, naturlig nok, men like moro som vanlig.

LES OGSÅ: Fikk prøve seg på rullestolhåndball


Follo HK passer på å fylle på med aktive håndballspillere, i første rekke fra Follos rekruttlag og Langhus jenter 99. Det gjør det morsommere å trene når du kan bryne deg på noen som kan håndball godt fra før.


Humøret er på topp hos både faste utøvere og gjestespillere. Underveis i treningen oppstår det mange morsomme situasjoner.Det hjelper ikke å ha spilt aldersbestemt landslagshåndball når du skal spille i rullestol for første gang...

Lek og moro

Siden det var siste gang før påske, var det litt ekstra lek og moro. Utøverne fikk blant annet prøve seg på fire på rad – og det er ikke bare-bare å kjøre rullestol i full fart bort til en kasse med spillkort og finne akkurat riktig type og ta med til lagkameraten.
Aksel Horgen finner seg en stol og blir med. Pappa Erik hopper, det vil si triller, inn mellom stengene etter hvert, og avslutningene suser mot nettet. Begge trenger utvilsomt å trene mer på å spille i rullestol...
– Jeg er her så ofte jeg kan, sier Victoria Hagerup fra Sofiemyr.
– Jeg har gått her noen uker nå Jeg har egentlig bare fysioterapi. Det er helt topp at Follo har dette tilbudet, for det er ikke så langt å reise, sier Jannicke Ødegaard Andresen fra Ski.

– Sosialt

Eivind Nordseth fra Ås har også prøvd rullestolbasket. Han stortrives på treningene i Follotrykk Arena.
– Det er veldig, veldig bra! Jeg har bare vært her på et par treninger til nå, men det er veldig morsomt. Jeg skal fortsette med det fremover, sier han.
– Hva er mest positivt for deg med disse treningene?
– Det er morsomt å trene med andre. Det blir litt sosialt samtidig som du får trent. Da blir det bare moro, sier Eivind Nordseth.
 

Kommentarer til denne saken