– Skal ha ny trener på plass før påske

Sixten Kjernlie jobber på spreng for å få på plass ny trener for neste sesong. Foto Bjørn Sandess

Sixten Kjernlie jobber på spreng for å få på plass ny trener for neste sesong. Foto Bjørn Sandess

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

SKI: Follo HK jobber med å få på plass en ny trener. To hete kandidater er Runars Marinko Kurtovic og BSK/NIFs Frode Scheie. Sportslig leder i Follo HK, Sixten Kjernlie, holder kortene tett til brystet, men bekrefter at klubben har hatt samtaler med både Kurtovic og Scheie.

– Marinko Kurtovic og Frode Scheie er to av flere kandidater vi har hatt samtaler med, sier Kjernlie, og bekrefter at begge kan være høyaktuelle for trenerrollen i Follo HK.

– Vi har hatt ti kvalifiserte trenere på blokken, men har foreløpig plukket ut to kandidater, sier Kjernlie, uten å ville spesifisere nærmere hvem disse to er. Etter det ØB erfarer er det nettopp Scheie og Marinko Kurtovic.

Klar før påske

– Når vil en ny trener være klar?

– Det håper vi ikke skal ta altfor lang tid. Vi har sagt at før påske bør alt være klart, sier Kjernlie.

Klubben skal ha et strategimøte i kveld. Da kan en del være avklart.

– Hva slags type trener er dere ute etter?
– Vi vil ha en type som kan ta oss noen steg videre, og komme med en ny innfallsvinkel og samtidig skape en ny kultur i klubben. Kanskje skape litt mer konkurranse og et tøffere klima, uten at jeg med det sier at vi er misfornøyd nå. Vi er der vi er, og det er bra det, sier Kjernlie.

Utvikle spillet

Den sportslige lederen spesifiserer videre hvilke krav det stilles til den nye treneren

– I tillegg til få til en kulturendring må vi utvikle spillet vårt. Ta 3-2-1-forsvaret videre og samtidig forbedre oss i 6–0. Vi vil ha et større tempo i angrepsspillet både i etablert og i første og andre fase, sier Kjernlie. Han innrømmer at det også er et kostnadsspørsmål når klubben nå skal hente en ny trener.
– Vi må ned i kostnadsnivå, men ønsker samtidig fortsatt å være en topp seks klubb i Norge. På sikt ønsker vi også å kjempe om medaljer, sier Kjernlie.

– Follo HK appellerer

Kjemper om medaljer gjør Follo HK fremdeles, selv om det ble 32-27-tap borte mot Frode Scheie og BSK/NIF i går. Scheie vil ikke bekrefte at han har vært i møte med Follo HK, men svarer følgende på spørsmål om det er en klubb han kunne tenke seg å trene

– Jeg synes det er en spennende klubb. Det er fantastisk det de har fått til, med den nye hallen, publikum, menneskene rundt. Det er masse kultur og tradisjon i Langhushallen og Ski. Hele området, så det er klart at det er veldig veldig spennende. I utgangspunktet er jeg her, så får vi se hva som skjer rundt oss. Det er mange ting som må på plass, men er man i den geskjeften her er man åpen for det meste, sier Scheie, som påpeker at han jo bor i Follo (Drøbak), før han legger til:
– Follo HK står for mange bra verdier og er en klubb som ønsker å satse. Det er en klubb som appellerer, sier Scheie.

Overraskelseslaget

Drøbak-mannen har bevist i år at han kan få mye ut av lite. BSK/NIF var av mange dømt nord og ned før sesongen. Etter seieren over Follo HK i går har laget tatt seks strake topoengere. Blant annet i vriene bortekamper mot Bodø, Arendal og Haslum.

– Hva har du gjort med laget Frode Scheie?
– Oj, jeg vet ikke om du har nok batteri på opptageren din til at jeg skal få utdypet det! Vi tok tak i forsvarsspillet tidlig i sesongen. Angrepsspillet har vi jobbet mye med og det har løsnet mer og mer. Vi har stått godt i forsvar høst, samtidig har vi løftet angrepsspillet noen hakk, sier Scheie.
PS! Det er klart at G18-trener Lars Olsen fortsetter i Follo også neste sesong. Assistenttrener Erik Andersen har kontrakt i ett år til. Om han fortsetter avhenger noe av hvem som blir ny trener.


 

Artikkeltags