SKI: Bodø HK trakk det lengste strået da Follo HK gikk ut av cupen etter straffekastkonkurranse i et realt håndballldrama i Follotrykk Arena onsdag kveld.

Stillingen etter to 2x5 minutters ekstraomganger var 30-30. Dermed måtte cupdramaet avgjøres på straffekast. Der misset både Oskar Olafsson og Benjamin Hallgren for Follo. Bodø satte sine forsøk i nettmaskene. Dermed var drømmen om en semifinale i cupen knust, men rødtrøyene viste seg skikkelig frem foran over tusen tilskuere i Follotrykk Arena.

 - Det er skuffende å ryke ut, men vi tok det litt som en bonus. Men det er dritsurt, jeg skal innrømme det. sier Oskar Olafsson, som allikevel var fornøyd med prestasjonen.

- Det er gøy at vi klarer å spille jevnt med dem. Det står stor respekt av det vi gjorde, og vi skal være stolte av oss selv å bygge videre på dette

Backen var sentral for Follo, og særlig fremover på banen stod han frem for hjemmelaget. Han satte inn mange viktige scoringer i løpet av kampen, men syvmeterskastet i straffekastkonkurransen gikk ikke forbi Bodøs målvakt Joachim Christensen.

- Det er sånn som skjer, ikke så mye å gjøre med det, sier han.

Backen var imponert over stemningen og publikumsfremmøte i hallen.

- Det var helt fantastisk. Utrolig gøy, sier han.

LES OGSÅ: Westby: - Tror Follo rykker opp

SE FLERE Bilder her (krever innlogging)

Takker publikum

Follo-trener Valter Perisa var stolt av sin spillergruppe like etter kampslutt.

- Jeg er stolt av mine spillere. De klarte å fullføre taktisk. De hadde troen. Vi vet at vi kan slå alle når vi spiller disiplinert, sier han.

- Det ble tilfeldigheter som avgjorde, sier han.

Også Follo-treneren var glad for rammene rundt kampen. Publikum reiste seg og klappet laget av banen etter maratonkampen, selv om det endte med cup-exit.

- Jeg vil takke publikum. Det var fantastisk at de kom og støttet oss i dag. Jeg håper de kommer tilbake når det er seriekamp. Vi skal ikke svikte dem. Vi har et enormt potensial i laget. Vi gjorde mye bra i dag, sier Perisa.

- Kjempestolt

Follo-kaptein Espen Røhmer kjempet heroisk med resten av laget i 80 minutter, og reddet ekstraomganger med sin utligning i siste sekund av ordinær tid. Selv om cupeventyret stoppet her, gravde heller ikke midtbacken seg ned.

- Det er surt å tape på straffekonk, selvfølgelig, men jeg er kjempestolt av det vi presterte i dag. Det var en fantastisk kamp. Vi kjempet sammen hele veien, sier Espen Røhmer.

- Vi gjorde akkurat det vi hadde planlagt på forhånd. Vi var gode bakover, slapp kun inn ti mål i første omgang mot et eliteserielag. Vi fortsatte også den gode jobbingen i annen omgang og i ekstraomgangene. Alt i alt kjempebra.

- Hvordan var det å avgjøre med straffekastkonkurranse?

- Det er faktisk første gang jeg har vært med på i håndball. Det var nesten bare å lukke øya og kline til, sier Røhmer.

Follo i føringen

Hjemmelaget gikk ut og tok kommandoen fra start mot elitelaget Bodø. Halvard Lunde og Espen Røhmer sendte Follo i føringen, og de holdt bortelaget på en liten armlengdes avstand resten av omgangen.

Et intensivt forsvarsspill stoppet Bodø gang på gang, og rødtrøyene fikk tidig hull på Bodøs eminente sisteskanse, Joachim Christensen.

Tyve minutter ut i omgangen var Follo tre foran på 9-6 og fortsatt tre mål foran på 11-8 fem minutter før pausehvilen. Da tok bortelaget grep og satte merke på Henrik Bielenberg.

Da merket nok Follo fraværet av høyreback Stian Gabrielsen, og det begynte å gå i stå i angrepsspillet. Bodø benyttet anledningen til å knipe innpå, og det lyste 11-10 fra tavlen da pausesignalet lød.

Bielenberg på strek

Follo måtte begynne andre omgang med en mann mindre, ettersom Thomas Solstad fikk en to-minutter i første omgangs siste sekund. Bodø kom seg forbi Follo, og nå var det hjemmelaget som måtte jage like bak.

Follo-trener Valter Perisa foretok et taktisk grep og satte Henrik Bielenberg inn på strek. Han kvitterte like godt med å sette inn 14-14 umiddelbart fra sin nye posisjon.

Så kom Follos dårligste periode i kampen, og Bodø, anført av en svært opplagt Ski-gutt i Alexander Westby seg sakte, men sikkert et stykke ifra sine verter.  Ti minutter før slutt var rødtrøyene fem mål bak på 18-23, og da var det nok ikke mange i Follotrykk Arena som trodde på et comeback.

Men det kom.

Fire kjappe Follo-scoringer sendte dem rett opp i ryggen på Bodø igjen, og tre minutter før slutt var lagene like langt på 24-24.

Knappe tredve sekunder før slutt fikk Alexander Westby sjansen til å bli matchvinner på sin gamle hjemmearena. Venstrekanten var også sikker på syvmeteren og det sto 24-25 like før slutt.

Espen Røhmer ville ha mer, og kriget inn utligningen sekundet før slutt, til ellevill jubel fra et, for kvelden, svært entusiastisk hjemmepublikum. Follo HK hadde invitert til fest, og de holdt hva de lovet.

Dermed var det duket for 2x5 minutter ekstraomganger.

Kjempet heroisk

Lagene fulgte hverandre som skygger hele veien igjennom de to første omgangene. Westby sendte bortelaget opp i 28-27 halvannet minutt før slutt, men også nå ville Espen Røhmer det annerledes og kvitterte med en nydelig underarm. 28-28 betød nye 2x5 minutter.

Follo kjempet heroisk i forsvarsspillet. Oskar Olafsson satte inn 29-28 fra syvmeter. Publikum reiste seg og øynet en ny cupskrell. Westby, igjen, kvitterte før veteran Børge Lund sendte Bodø opp i 29-30 før de siste fem minuttene.

Så bommet Røhmer på en sjanse alene med keeper. Bodø hadde ballen og kunne gå opp i en tomåls-ledelse, men Dragan Kondic vartet opp med kampens viktigste redning.

Follo måtte ha scoring, og fikk den. Per Olav Røhmer ble tatt på linja, og Henrik Bielenberg dunket inn 30-30 på det påfølgende syvmeterkastet.

Det kokte i Follotrykk. Det var cupfest.

Drama

Follo holdt Bodø unna med beinhard jobbing bakover. Holdt dem til passivt, og tvang sine gjester til en dårlig avslutning. Så  hadde Follo matchball, men kastet den bort. Så var det Bodøs tur til å ha matchball, men hamret den rett i Follo-blokka.

Igjen gikk matchballen til Follo med tredve sekunder igjen. Det bølget virkelig. Et skikkelig håndballdrama.

Bodø-forsvaret nektet Follo å komme til gode muligheter, og til slutt måtte høyrekant Halvard Lunde skyte på svært dårlig vinkel med tideler igjen på klokka. Den endte godt utenfor og straffekast måtte skille lagene.

Kort fortalt. Follo brant to. Bodø satt allle sine.

Dermed endte det med cup-exit, men et sjeldent hederlig tap for rødtrøyene.

De inviterte til håndballfest, og leverte varene, godt hjulpet av gjestende Bodø.

LES OGSÅ: Espen Røhmer: - Drømmen nå er finale