Kolbotn ledet med åtte, klarte bare uavgjort

RASK TIL BEINS: Kolbotn-trener Kyrre Johannesen var rask med timeoutlappen 19 sekunder før full tid.

RASK TIL BEINS: Kolbotn-trener Kyrre Johannesen var rask med timeoutlappen 19 sekunder før full tid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble 28-28 i toppoppgjøret i Sofiemyrhallen lørdag ettermiddag.

DEL

SOFIEMYR: Kolbotn ledet 18-13 til pause og økte til 21-13 rett etter hvilen. I førsteomgangen fikk de til det meste mot serielederen.

Men i andreomgangen gikk det tregere, med større feilprosent i begge ender av banen. Det utnyttet Bjørnar til fulle og klarte å ro i land uavgjort.

- Jeg synes vi gjorde en bra 1. omgang. Vi gjorde det vi snakket om på forhånd, holdt bra trykk i kontrings- og ankomstspillet. Vi hadde litt å fikse på defensivt, og kastet bort ballen litt for ofte i førsteomgangen, sier Kolbotn-trener Kyrre Johannesen.

Bjørnars målvakt våknet

For å redde spenningen i toppen av 2. divisjonsavdelingen burde Kolbotn hatt med seg begge poengene.

- I 2. omgang scoret vi først og fremst ikke mange nok mål i ankomst- og kontringsspillet fordi vi ikke klarte å holde trykket oppe. Tempoet vårt gikk ned i etablert angrep, samtidig som vi kom til mange gode muligheter. Bjørnars målvakt reddet ikke noe i 1. omgang, men begynte plutselig å redde mye i 2. omgang. Det var det som snudde kampen, sier Johannesen.

Kolbotn brente tre straffekast på rad i 2. omgang, og da ble det naturligvis ikke noe lettere å vippe serielederen av pinnen.

Vil fullføre med stil

Treneren skulle gjerne sett at Kolbotn hadde satt flere av sjansene sine - også tidligere i sesongen.

- Blir det tungt å fullføre sesongen nå?

- Nå er sjansene selvfølgelig mye, mye mindre fordi vi burde hatt de to poengene for å legge ytterligere press på dem. Nå snur bildet helt. Men vi skal avslutte med stil og gjøre det vi kan for å vinne de to siste kampene, sier Kyrre Johannesen.

Han er fornøyd med det laget har prestert, etter at det gikk litt trått i de første kampene.

- Jeg ønsket at vi skulle være i toppen. Vi hadde sentrale spillere ute i starten. De kom tilbake etter hvert, og så begynte vi å prestere ganske bra. Den siste perioden har vært veldig bra, sier treneren.

Et stort publikum skapte liv og røre i Sofiemyrhallen. Også bortefansen lot seg høre på tribunen.

Fyllingen 2 på topp

Bjørnar spiller mot Ski søndag ettermiddag, mens Fyllingen 2 har lokaloppgjør mot Bergen. Fyllingen gikk borbi Bjørnar på tabellen etter 34-25 over St. Hallvard 2 lørdag, men Bjørnar har en kamp mindre spilt.

Kolbotn avslutter sesongen med vestlandsturné borte mot Bergsøy 24. mars og Stryn 25. mars. Ski spiller bortekamper mot disse to vestlandslagene motsatt dag.

Kolbotn-Bjørnar 28-28 (18-13)

2. divisjon håndball menn, avdeling 4. Sofiemyrhallen lørdag ettermiddag.

Kolbotn: Mats Bjørnstad, Ola Storaas Næss - Endre Lunde Døskeland 6, Sebastian Emanuel Andersson, Martin André Nilsen, Petter Alessandro Predosin Jordbakke, Mikkel Maakestad Enghaug, Jonas Aksel Myrer 4, Thomas Svith Fløttum 2, Andreas Saltom Rikheim 5, Marius Egeberg Christiansen 3, Robin Wulvik 4+3, Lars Braskerud 1, Magnus Walla Brandshaug.

Toppscorer Bjørnar: Marcus Rødland Storegjerde 6.

Utvisninger: Kolbotn 2x2 min., Bjørnar 3x2 min.

Dommere: Vidar Engen og Cato Helgesen.


 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken