SKI: Borodovskis er venstrehendt og vil bekle høyre backplassen som ble åpen da Erik Strøm la opp etter denne sesongen. 23-åringen har trent med Follo HK – og imponert.

– Han er en sympatisk ung mann med nordisk lynne. Ydmyk, hardtarbeidende, og med et stort utviklingspotensial, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen.

– Hvordan vil du beskrive ham som spiller?
– Han har et veldig godt distanseskudd, utrolig god spenst og fysikk. Jeg tror ikke vi har noen spiller i klubben med samme spenst. Elvijs har allsidig idrettsbakgrunn fra Latvia, da han har en mor som er idrettslærer. Han har blant annet hoppet 1,96 i høyde, sier Lorentzen.

LES OGSÅ: Kneskadet Juul satser på være tilbake etter ferien

LES OGSÅ:Jøndal tatt ut til A-landslagets VM-kvalifisering


Fra Malmö

Borodovskis har tidligere spilt i Riga og Trelleborg, men kommer til Norge fra den svenske eliteklubben HK Malmö. Den svenske klubben har imidlertid signert Fredrik Lindahl (56 A-landskamper for Sverige) fra FC København.

Derfor kunne det fort blitt mindre spilletid på Borodovskis. Det var den tidligere Haslum-treneren Jan Carlsson som tipset dagens Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno om at latvieren var ledig.

Skarpsno visste at Follo var på utkikk etter en høyre back, og tipset sympatisk nok Follo HK om spilleren.

– Blir han en dyr mann for klubben?
– Nei, det gjør han ikke. Det er en spiller klubben har råd til og han blir ikke en av de mest kostbare for oss. I den prisklassen han er tror jeg han er en god signering, sier Lorentzen.

Komplett stall

Med Borodovskis og Sandefjords Steffen Berg Løkkebø på plass er Follo HK-stallen komplett.

– Vi skulle erstatte Eldin (Hajdarevic) og Erik (Strøm). Det har vi gjort. Samtidig har vi fått tilbake Benjamin (Nordby) som var på lån i Tistedal.

Follo har hatt flere spillere på prøve. Blant annet islendingen Sverrir Hermansson. Han var svært aktuell inntil latvieren dukket opp.

– Vi likte det vi så av Sverrir også, men synes kanskje at det manglet litt på skuddkapasitet, avslutter Lorentzen. Borodovskis slutter seg til Follo-troppen fra 1. august.

Daglig leder i Follo HK Daniel Helland Anderson presiserer at Elvijs ikke har skrevet under kontrakten, men at man er enige om alle formaliteter.