SKI: Seks soldater fra signaltroppen i Garden ga en smakebit av det de driver med. 6. og 7. trinn hadde hver sin seanse med gardistene.

– Det nærmer seg 17. mai, og vi er i praksis nesten uten slagverkere. Derfor fant vi ut at 6. og 7. trinn har en mye brattere læringskurve enn noen på 2. eller 3. trinn. For kanskje å få dem klare til 17. mai, gjorde vi det på denne måten.

De kommer til å få instruksjon på ettermiddagstid etter skolen en til to ganger i uken. Den delen som gjenstår av skoleåret nå er aldeles gratis. Det eneste er at de må være forberedt på å jobbe litt for å få det til, sier Petter Færgestad i Ski skolekorps.

Se bildeserie fra gardebesøket her

Skryter av skolen

Han gikk innom alle klassene etterpå med informasjon til elevene.

– Jeg kjenner dirigenten for signalkorpset og ringte til ham og spurte om det var en mulighet. Han svarte at det var det. Så tok jeg kontakt med kompaniledelsen og fikk ja. Det er ikke noe særlig som smeller mer enn det Garden gjør, sier Færgestad.

Han har spilt 30 år i korps selv, og er aktiv i styre og stell i Ski skolekorps.

– Vi er inne i en positiv «drive» og føler at ting er i ferd med å skje. Vi har tatt en del strategiske avgjørelser, og pilene peker oppover. Jeg vil gjerne skryte litt av Ski skole. Vi har fått veldig mye hjelp fra Ski skole. Vi har SFO-prosjektet gående fortsatt, hvor det sitter 25 unger og spiller to ganger i uken. Det kommer til å bli videreført til neste år. Vi håper også å etablere et trommekorps hvis vi klarer å få tak i nok musikanter, sier Petter Færgestad.

LES OGSÅ: Her kan alle få blåse hvis de vil

Flere forskjellige oppdrag

Gjestene har faktisk en del av denne typen oppdrag.

– Det er ofte signaltrommer og hornblåsere som blir sendt rundtomkring. Vi har to korps, ett med janitsjarbesetning og ett signalkorps som består av trommer og hornblåsere. Av og til er vi rundt på seremonier, skoler og gjør alt mulig rart, både militært og sivilt, sier Lisa Coldal fra Vennesla som selv spiller signaltromme.

– Det er veldig gøy å kunne være med hos skolekorpsene, for de fleste av oss kommer fra skolekorps, sier hun.

Gardegjengen avsluttet formiddagen med å spille i gangene rundt på Ski skole...

- Jeg er veldig imponert over måten de unge gardistene tok seg av barna på, sier Petter Færgestad.

LES OGSÅ: Nye uniformer til den store dagen