LANGHUS: Det er seriestart for Follo HK, og alle tribunene i Stil Arena vil bli dratt ut til sesongens første kamp mot nyopprykkede ROS. Optimismen i klubben er stor.

– Vi skal fylle hallen, og dra ut alle tribunene. 1000 tilskuere er et mål. Nå kommer gutta til å spille så bra at det vil bli en drøm å være her, sier styreleder i Follo HK, Vidar Nordby.


ØB har tippet laget på 2. plass.

– Vi har satt oss selv på 1. plass, men vi tror det blir jevnt. To-tre lag vil kjempe der oppe. Oss, Sandefjord, og kanskje Bergen. Det skal bli tøft å møte oss her. Da skal det smelle, sier Follos Bjørnar Pedersen.

Presset har klubben lagt på seg selv. Både styret og spillere har klokkertro på suksess.

– Vi har tiltro til at gutta rykker opp. Dere (ØB) tror på 2. plass, vi tror på 1. plass. Da rykker vi rett opp, og det er jo det beste, sier styreleder Nordby.

Playmaker Tobias Skonnord Hansen legger til:

– Det er viktig å ha mål, og viktig å være realistiske. 1. plass er realistisk i den divisjonen her.

Ett lag rykker direkte opp denne sesongen, og ett lag får kvalifisering.

Må unngå skader

Follo slet med mange skader forrige sesong. Blir behandlingsbenken like ettertraktet denne sesongen, kan det bety trøbbel.

– Hva blir nøkkelen for Follo hvis dere skal nå målet?

– Det viktigste blir samarbeidet mellom forsvaret og keeperne våre. Vi har kanskje det beste målvaktsparet i 1. divisjon i år. En nøkkel blir å få i gang begge to. Så må vi få mer kontra. Bruke kantene våre. Vi har raske kanter. Vi må være nøyaktige i angrepsspillet, og gjøre lite tekniske feil. Unngå skader er selvsagt viktig. Nøkkelspillere må holdes friske, selv om stallen er bredere i år, sier Skonnord Hansen.

– Hvorfor rykker Follo opp?

– Vi skal opp. Vi er en lokal gjeng med litt eksternt påfyll. De vi har henta ser bra ut. Treningene er bra. Så lenge vi får i gang spillet vårt, er det ikke mange som kan stoppe oss, mener Pedersen.

– Stil Arena – et fort?

Søndag er det altså alvor. ROS (Røyken og Spikkestad) er årets første motstander. Der tåles ikke noe feilskjær. Med publikum i ryggen kommer det til å gå greit, skal vi tro Follo-trioen.

– Det er ekstremt viktig (med publikum), og de kan vippe resultater i vår favør, sier Pedersen.

– Blir det bra med publikum blir det en åttende mann. Dette skal være fortet vårt. Mye folk gjør at motstanderen også får kjenne litt på det, sier Skonnord Hansen.

– Presterer vi bra, satser vi på at tilskuerne kommer. Da er det gode muligheter for at vi rykker opp, sier Bjørnar Pedersen.

– Hvorfor bør folk dra for å se Follo i år?

– Fordi vi spiller kul håndball, og vi har fått inn Lukas (Karlsson) som hovedtrener, 100 prosent. Samholdet er sterkere enn hva det var, og vi har fått inn mange unge og sterke spillere som kan bidra med litt x-faktor. Det gjør at vi kan vinne de jevne matchene, avslutter, Tobias Skonnord Hansen.

Vil du se Kolstad, Elverum og andre elitelag i Stil Arena neste sesong vet du med andre ord hva du skal sånn omtrent annenhver søndag gjennom vinteren.

Slik ender årets førstedivisjon

En vrien øvelse å tippe 1. divisjon i håndball. Vi tror tabellen blir delt i tre. Fem lag som vil kjempe om de øverste plassene, og fem lag som vil kjempe om å overleve. Samt noen middelhavsfarere på midten.

Her er ØBs beste tips for årets sesong. Utvid faktaboksen for å se mer!