TÅRNÅSEN: Sammen med Utafor Boksen, Ski og Oppegård Røde Kors, Lions Ski og Oppegård, Oppegård og Ski Sanitetsforening, Landstormen, Gjersjøen Rotary, Kiwanis Ski og kirkene i Nordre Follo har Nordre Follo kommune gått igang med å lage juleposer til familier som sliter med økonomien nå i jula.

Matbutikker i hele kommunen har også stilt opp, og mens ØB er på besøk under pakkingen kommer det en ny forsyning med mat fra Rema 1000 i Ski. Håkon Nordli fra Utafor Boksen er med og henter varene i butikkene i kommunen.

– Det er en kjempefin start på mandagen å få være med på noe slikt. Ikke minst føles det godt å kunne hjelpe andre, sier Håkon.

Utafor Boksen i Nordre Follo er en av flere organisasjoner som er med på julepose-dugnaden i kommunen i år.

Her er det bare å lesse på.

Robin Christopher Eldor, Oppegård Røde Kors

Alle bidragene blir pakket i tre poser til hver husstand som kommer og henter. Posene inneholder alt fra julemat til syltetøy og julegodt.

I tillegg legger vi oppi litt basisvarer som kaffe, mel, sukker og frukt, slik at vi kan skape en god julekveld for dem som henter juleposer.

Gunn Elise Satlveit, frivilligkoordinator i Nordre Follo kommune

Det vil også være mulig å få julemiddag som ikke inneholder svin.

For de som har behov for å et slikt bidrag til julen, er det bare å møte opp på et av de to oppmøtestedene tirsdag. Det er med andre ord ikke nødvendig å melde fra på forhånd. Og det blir ikke registrert hvem som henter.

Rundt 300

Det er mange som har bidratt til denne julepose-dugnaden i kommunen, og mange har også stilt opp på pakkingen mandag formiddag. Rundt tusen poser med mat skal pakkes til de rundt 300 familiene som skal få julepose.

– Vi har ikke gjort dette før, og vi har sjekket litt med andre kommuner som har tilsvarende erfaringer. I Ås har de i år juleposer til 90 familier som trenger hjelp. Vi er litt flere innbyggere her i kommunen, så vi økte til rundt 300. Ingenting skal gå til spille, så hvis ikke alle posene blir hentet, vil vi gi dem videre til institusjoner i kommunen, sier Saltveit.

Tas godt imot

Men hun håper at mange vil ta turen, og hente juleposer.

– Vi har ikke bedt om påmelding eller annen form for registrering, og ingen skal være redd for å komme å hente, oppfordrer hun.

Det er mulig å hente juleposene på Tårnåsen aktivitetssenter i Valhallaveien 62A på Tårnåsen og Røde Kors-huset i Fjellklangveien 3 på Hebekk mellom klokken 14 og 18 tirsdag 20. desember.

For å være sikret en pose, kan det være lurt å være tidlig ute.

– Alle som kommer, skal bli tatt godt i mot, sier Saltveit.

Takker

Sissel Jacobsen i Oppegård og Ski Sanitetsforening er så glad for at så mange har stilt opp på denne dugnaden.

– Vi i Sanitetsforeningen har tidligere år gitt penger til familier som ikke har hatt penger til mat i helgen. Det er vanskelige tider for mange om dagen. Det at så mange matbutikker også er med, er vi svært takknemlig for. Ikke minst er vi glade for at vi faktisk har fått det til, for det er ikke så lenge siden vi fikk ideen, sier Jacobsen med et smil.

Alle som ønsker juleposer må hente selv, da det ikke er kapasitet til å kjøre ut. Men hvis det er noen som absolutt har et behov, men som sliter med å hente, kan de ta kontakt, så vil det bli sett på muligheter.

Les også

Kjell (42) er en av 600.000 som gruer seg til jul: – Jeg kjenner mye på savnet etter mamma og alle de gode vennene jeg har mistet