VESTBY: For rundt en uke siden forsvant en mann fra Hvitsten. Siden Øst politidistrikt fikk saken lørdag 25. mars, har de og flere frivillige lett etter mannen i Sonsområdet.

– Det har vært mange møter rundt vurderinger om å lete. Søket er avsluttet, sier operasjonsleder Trond Lorentzen til Vestby Avis, tirsdag kveld.

Han henviser å snakke med Follo politistasjon for ytterligere kommentarer rundt vurderingene som er tatt. De er ikke tilgjengelig for pressen tirsdag kveld.

Lorentzen forteller videre:

– En har søkt de stedene en er kjent med at mannen kan være. Det er ikke gjort noen funn. Søket er avsluttet frem til får noen tips eller annet som kan være aktuelt. Det jobbes fremdeles i etterforskningssporet med saken, sier Lorentzen.

Kan ha forflyttet seg

Ett av stedene mannen er observert, er ved Stamnestjernet lørdag klokken 12.00.

Mandag kveld skriver politiet at mannen er sist sett i Son nå i helgen, men kan ha forflyttet seg langt siden da.

– Vi ønsker å komme i kontakt med mannen, og politiet er interessert i tips på hvor mannen kan være, sier operasjonslederen.

Publikum som har tips til saken, bes ringe politiet på 64999130.

Søkte etter manne

Mandag fortalte innsatsleder Svein Roger Lunde at folk bør sjekke hyttene sine. Politiet mente at mannen kunne oppholde seg innendørs.

– Vi har en forståelse av at den savnende kan være i Son. Noe mer vet vi ikke enda. Vi søker der det kan søkes. Har du en hytte i området, sjekk også denne og meld fra til politiet hvis du finner noe som kan være av interesse, fortalte innsatslederen ved kommandoplassen deres.

Det var innlandet Politidistrikt som holdt i saken før Øst Politidistrikt. Mannen er ikke lokal. Han ble sist sett i Hvitsten 18. mars.

– 32 år, 178 høy. Har skulderlangt tykt bølgete mellomblondt/rødlig hår. Kan ha ukes skjegg, rødlig. Grønne øyne, lyder beskrivelsen av mannen, som politiet har gått ut med.

Saken har ikke bakgrunn i noe kriminelt. Det er bekymring rundt helse.