Har du hørt det? Nå oppdaterer ØB deg også via smarthøyttaleren din

EN AV NYHETSOPPLESERNE: Nyhetsredaktør i ØB, Anders Nordheim Dahl, er en av stemmene du kan høre i ØBs nyheter for smarthøyttaler.

EN AV NYHETSOPPLESERNE: Nyhetsredaktør i ØB, Anders Nordheim Dahl, er en av stemmene du kan høre i ØBs nyheter for smarthøyttaler. Foto:

Av

Det skjer stadig nye ting i lokalavisen din. Nå leser ØB nyhetene for deg - bokstavelig talt i et helt nytt prøveprosjekt via smarthøyttalere.

DEL

FOLLO: Østlandets Blad har en over 100 år gammel tradisjon med å formidle nyheter via papiravisen, og de siste årene har den digitale nyhetsformidlingen vært svært viktig for lokalavisen via øb.no.

Med tiden kommer nye plattformer til, og nå lanserer ØB også en helt ny måte å formidle nyheter på, nemlig via smarthøyttaler. 

– For ØB er det viktig å være til stede med innholdet vårt der folk er. Smarthøyttalere er en naturlig forlengelse av den nyhetsformidlingene vi driver med, sier ansvarlig redaktør Martin Gray.

Her kan du lytte

Spotify

Anchor

Google Podcasts

Breaker

Pocket Casts

Radio Public

Prøveprosjekt

ØBs smarthøyttalernyheter er et prøveprosjekt, og nyhetene vil bli oppdatert to-tre ganger daglig på hverdagene, og én-to ganger daglig i helgene.

Nyhetene blir korte bulletiner med en oversikt over saker du kan lese mer om på øb.no akkurat nå, slik at du alltid vet hva vi har på menyen i lokalavisen din

.

NY TJENESTE: Ansvarlig redaktør Martin Gray er stolt over ØBs satsing på nyheter over smarthøyttaler.

NY TJENESTE: Ansvarlig redaktør Martin Gray er stolt over ØBs satsing på nyheter over smarthøyttaler. Foto:

– For oss er det viktigste å lage godt, lokalt innhold, så får brukerne våre tilegne seg det på de plattformene de vil, når det passer dem, sier Gray.

Nyhetsbulletinene vil være mellom 1 og maksimalt 3 minutter lange, og vil også gi deg en oversikt over direktesendt sport og annet spennende som ØB har på menyen hver dag. Dette vil komme i tillegg til den kontinuerlige oppdateringen som ØB gir deg på øb.no. Smarthøyttalernyhetene vil gi deg overskriftene og en oversikt over noe av de mange tingene du kan lese om på øb.no den dagen.

SMART: Slik ser en smarthøyttaller ut. Via denne kan du nå bli oppdatert om siste nytt fra Østlandets Blad - rett hjem, bokstavelig talt.

SMART: Slik ser en smarthøyttaller ut. Via denne kan du nå bli oppdatert om siste nytt fra Østlandets Blad - rett hjem, bokstavelig talt. Foto:

Årets julegave

Smarthøyttalere ble kåret til årets store julegave i Norge i fjor. Selv om dette er et format som er helt i startgropen, skjer utviklingen her i et rasende tempo. Derfor bestemte ØB seg nylig for å teste ut hvordan vi også kan være en del av denne utviklingen.

Litt lenger ned kan du lese hvordan du gjør dette, enkelt som bare det. Men hvis du foretrekker videovarianten, viser vår nyhetsredaktør Anders Nordheim Dahl deg hvordan dette skal gjøres på video.

Slik gjør du

I en ukes tid har ØB vært i gang med innlesningen av nyheter for smarthøyttaler. Nå er vi klare for å lansere prøveprosjektet også for våre mange tusen lesere.

Se også video av hvordan du gjør det i saken.

Det er enkelt å legge til ØB som nyhetstjeneste. Følg disse enkle stegene:

  • Kjøp deg en smarthøyttaler, for eksempel Google Home. Dersom du lurer på hvordan du setter den opp, kan du trykke her
  • Last ned Google Home-appen
  • Gjør som anvist for å koble appen opp mot høyttaleren din
  • Gå på «innstillinger», deretter på «flere innstillinger», så på «tjenester», deretter «Nyheter», så «Legg til nyhetstjenester» – og så velger du Østlandets Blad på listen, huker av og lagrer.
  • Du er nå klar for å lytte til overskriftene fra Østlandets Blad. For å lytte, sier du følgende: «OK Google» hva er siste nytt fra Østlandets Blad». Du kan også bytte ut «OK Google» med «Hey, Google», og du kan også si "«OK/Hey Google» Spill av siste nytt fra Østlandets Blad». Da vil du få siste, tilgjengelige bulletin fra ØB rett inn i stuen din eller hvor du måtte ha smarthøyttaleren din.
  • Denne tjenesten fungerer også via Google Assistant, som også er en egen app, og du kan også lytte til nyhetene via Anchor, Google Podcasts, Spotify, Breaker, Pocket Casts og Radio Public.
  • Dersom du har spørsmål, kontakt Anders Nordheim Dahl på anders.dahl@amedia.no for mer informasjon og for svar.
  • Lykke til! Vi gleder oss til å komme gjennom høyttaleren din.