En ny undersøkelse som Norstad har gjort for Frende Forskning viser at det er noen ting som trigger sinne mer enn andre ting der ute i trafikken, og det er nok også å anta at dette gjelder for Follo. Og ja, vi tar en ultralokal undersøkelse lenger ned i denne artikkelen.

Men så til forskningen. Blinklys gir irritasjon uten like. Det er på toppen av lista.

– Feil bruk av blinklys er på en klar førsteplass. Det irriterer 1 av 3 bilister mest, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding.

Men på spørsmål om hvilke kjøreregler nordmenn selv synes er vanskelig er det få som svarer blinklys.

– Bare to prosent sier at de sliter med reglene om blinklys. Da kan jeg ikke se noe annet svar enn at altfor mange av oss ikke gidder å bruke blinklys. Det skaper irritasjon og usikkerhet hos andre bilførere, sier Ytre-Hauge.

På andreplass på irritasjonstoppen følger bilister som driver med andre ting mens de kjører. Det er nok her å tenke at bruk at mobilen er en av tingene som havner herunder.

Her er irritasjonstoppen

  • At blinklys ikke brukes riktig (32 prosent)
  • At bilister driver med andre ting mens de kjører (27 prosent)
  • At folk ikke følger fartsgrensen (13 prosent)
  • At vikeplikten brytes (7 prosent)
  • Feil kjøring i rundkjøringer (6 prosent)
  • Manglende fletting i kø (4 prosent)
  • Ti prosent sier at de ikke blir irritert av noe med andre trafikanter.

Kilde: Frendeundersøkelsen 2022, utført av Norstat

Interessant nok – hele én av tresker iundersøkelsen at de tuter på andre trafikanter. Interessant nok viser også undersøkelsen at nordmenn flest mener at de selv er gode på det som de fleste irriterer seg over, nemlig feil bruk av blinklys.

Si din mening

Men hva mener du? Hva irriterer deg mest i Follo-trafikken? Ta ØBs uformelle undersøkelse, vel å merke hvis du er parkert akkurat nå og ikke sitter bak rattet i bilen din.

Vi har utvidet spørsmålsgrunnlaget noe fra undersøkelsen som er beskrevet tidligere i denne artikkerl.