SKI: Det innebærer blant annet flere togavganger og ekstra busser. Dette blant annet for å avlaste pendlertrafikken fra Vevelstad. Se oversikt lenger ned i saken.

Tar samme tog

Mens forrige uke ble preget av mye venting og fulle tog, er stemningen rolig på Ski stasjon når ØB er nedom i syv-tiden mandag morgen.

Marlene Grennevik er på vei om bord i Stabekk-toget L2 som ruller ut av perrongen klokken 07:10. På spørsmål om hva hun tenker om det nye midlertidige rutetilbudet, svarer hun:

– Jeg har ikke merket noen spesiell forskjell for min del. Jeg må ta dette toget her, og hjemover har jeg ikke sett enda, hvordan de togene går. Jeg tror ikke det blir så veldig stor forskjell for meg, sier hun.

Når Follobanen åpner igjen, blir det imidlertid direktetoget gjennom Blixtunnelen som gjelder.

– Da tar jeg et senere tog, så da kan jeg sove en halvtime til. Jeg gleder meg til det åpner, så jeg håper virkelig at den åpner snart.


Kjører fra Askim

Studenten Ida Garsegg velger å kjøre fra Askim til Ski, for å ta toget videre inn til Oslo.

– Hvordan har det vært å reise den siste tiden etter at Follobanen stengte?

– Nå har jeg hatt flaks siden jeg ikke har vært på skolen. Så jeg har på en måte ikke blitt rammet av det. Men det merkes betydelig. Jeg velger å kjøre til Ski siden det går flere tog og er litt kortere vei. Jeg føler at det er mer effektivt.

Hun tar tog R21 videre til Oslo.

– Så jeg håper det går akkurat på tida. Jeg skulle egentlig tatt tog fra Askim i dag, men det er liksom ikke til å stole på, så jeg velger heller å ta et tog herfra.

Stoler på gjenåpning i februar

Hun tror ting blir litt bedre nå som tilbudet er litt utvidet.

– Det virker sånn og jeg håper det, absolutt.

– Når tror du Follobanen åpner igjen?

– Jeg velger å stole på de. De har vel sagt 1. februar, og jeg stoler på det foreløpig i hvert fall, sier hun.

Slik kjører togene fra mandag 9. januar

– Fra og med mandag 9. januar blir det nye midlertidige ruter, med noen flere avganger enn det har vært siden Follobanen ble stengt. Disse rutene gjelder ut januar, og vi håper dette vil gi deg et noe bedre og mer forutsigbart tilbud. Vi vet at noen avganger i rushtiden vil kunne bli fulle, så har du mulighet til å reise utenom rushtiden anbefaler vi det, skriver Vy.

– Reisesøket i Vy-appen og på vy.no er oppdatert med tider for buss og tog. Enkelte tog har fått noen minutter justert rutetid, så husk å sjekke detaljene i Vy-appen eller på vy.no før du reiser. Merk: To togavganger på morgenen med linje R22 (fra Mysen kl. 06:01 og 07:01 til Ski) mangler, men vil bli tilgjengelig i løpet av fredag 6. januar.

  • L2 Ski–Stabekk: To avganger i timen mellom Ski og Stabekk alle dager. Mellom Kolbotn og Oslo S/Lysaker kjører vi to ekstra avganger mandag – fredag, så det blir totalt fire avganger i timen. For å bedre kapasiteten til og fra Vevelstad setter vi inn direktebusser fra Vevelstad til Oslo S i morgenrushet, og fra Oslo S til Vevelstad i ettermiddagsrushet.
  • R21 Moss–Oslo S: To avganger i timen mellom Moss og Oslo S alle dager.
  • R22 Rakkestad/Mysen–Oslo S: Innstilles mellom Ski og Oslo S. Mellom Rakkestad/Mysen og Ski blir det en avgang i timen alle dager. Vi kjører direktebusser fra Rakkestad, Mysen, Askim og Spydeberg til Oslo S for rushtidsavgangene på morgenen, og fra Oslo S på ettermiddagen.R23 Ski–Oslo S: Alle avganger innstilles.
  • RE20 Göteborg/Halden–Oslo S: En avgang i timen mellom Halden og Oslo S, i tillegg til tre rushtidstog morgen og ettermiddag mandag – fredag. Til og fra Göteborg kjører vi fire avganger om dagen mandag – fredag, og tre avganger om dagen lørdager og søndager.