Gå til sidens hovedinnhold

Har fortsatt ikke funnet feilen på Østfoldbanen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det fortsatt uvisst når strekningen mellom Ski og Oslo igjen kan trafikkeres som normalt, etter at det oppsto en signalfeil mellom Nordstrand og Oslo for over en uke siden.

SKI: Siden torsdag for nesten halvannen uke siden har det vært enkeltsporet drift på Østfoldbanen mellom Nordstrand og Oslo S på grunn av en signalfeil. Bane Nor har jobbet på spreng med å lokalisere feilen, og fredag meldte selskapet at de fortsatt jobber med saken og at de beklager at det tar tid.

Problemene medfører at ekstratogene i rushtiden er innstilt inntil videre, i tillegg til mindre forsinkelser på andre tog. Dette har også medført at togene som har gått har vært veldig fulle, men så langt har ikke Vy satt inn alternativ transport. Slik vil det også være inntil videre.

– Reisende blir enten henvist til Ruters tilbud eller nese tog, så det blir samme opplegget som det har vært siden forrige torsdag da feilen inntraff, forteller pressesjef Åge-Christoffer Lundeby til ØB lørdag kveld.

Ifølge Lundeby er grunnen til at det ikke settes inn busser rett og slett at bussen tar så mye lenger tid enn toget, og at det derfor er få som benytter seg av et slikt tilbud.

LES OGSÅ: Innsatstogene innstilt til mandag på grunn av signalfeil – Bane Nor har kommet et hakk nærmere årsaken, men leter fortsatt etter nåla i høystakken

Sikkerhet

Feilen medfører at signalsystemet får informasjon om at det er tog i sporet, selv om det ikke er tilfelle, noe som fører til at signalsystemet gir rødt lys. Av sikkerhetsmessige årsaker kan kan togene derfor ikke kjøre på begge spor.

– Vi har forståelse for at mange synes det tar lang tid å løse problemet. Vi jobber for fullt med alle nødvendige ressurser og feilsøker systematisk. Feilsøking foregår på den måten at man tester ut en og en ting av gangen for å se om det avdekker rotårsaken. Dette arbeidet vil pågå til problemet er løst, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur, Bane NOR.

LES OGSÅ: Signalproblemer for femte dag på rad skaper problemer for Vys passasjerer: – Vi ønsker ikke å gå i noen konflikt med Bane Nor på dette

Kommentarer til denne saken