ÅS: Det har blitt solgt mye strøprodukter denne vinteren, og nå som temperaturen har ført til mer is på bakken, er det mye som tyder på at årets hålkesesong ikke er over riktig ennå.

Fylt opp igjen

Ifølge en pressemelding fra Maxbo, har salget i deres butikker økt med flere hundre prosent i vinter sammenliknet med fjoråret.

– Vi har tidvis vært helt utsolgt for sand og salt, men nå er varehusene fylt opp igjen, sier Fredrik Jacobsen, kategoridirektør i Maxbo.

Vi tok en prat med butikksjefen for Felleskjøpet Holstad, Anne-Karin Sneis, for å høre om det samme gjelder der.

– Merker dere noen forskjell fra tidligere når det gjelder salg av strøsand? Selger dere mer denne vinteren enn forrige vinter?

– For vår del har vi ikke merket så mye forskjell på vinteren i år kontra vinteren i fjor, men vi var jo tomme en gang når de fleste andre butikker også var tomme. Men stort sett har vi solgt det samme som i fjor. Jeg skal ikke legge skjul på at det jo har gått en del, men ikke unormalt mer enn vanlig, sier hun til ØB.

Singel

Ifølge pressemeldingen fra Maxbo, inkluderer såkalte strøprodukter både sand, salt, blandinger av sand og salt samt produkter med knust Leca og en kjemisk blanding som smelter is og snø.

Vi spør Sneis på Felleskjøpet Holstad:

– Det finnes jo mange type strøprodukter, men vi lurer på hva slags type strøprodukt selger dere mest av?

– Det som vi selger mest av, er Strøsingel og Leca.

Smelter litt

ØB har vært i kontakt med Maxbo på Vinterbro, men de viser til kommunikasjonsavdelingen sentralt for kommentar rundt salget av strøprodukter. I pressemeldingen nevner Jacobsen også sandsalt, som er et populært produkt som kom på markedet for noen år siden.

– Saltet gjør at isen smelter litt, og får sanden litt ned i isen, og gir den bedre feste. Husk samtidig at visse underlag, som treverk, ikke har så godt av for mye salt, sier Jacobsen.

Maxbo har solgt mest strøprodukter på Østlandet, nær Oslo og Akershus, hvor det har vært spesielt glatt i vinter.

– En ting å tenke på allerede nå, for neste sesong, er å være forberedt og å ha strøproduktene i hus før glattisen kommer, for den kommer hvert eneste år, sier Jacobsen.