KOLBOTN: – Programmet for avslutningen følger gamle spor. Vi får først et lysbildekåseri, denne gang av naturfotografen Kjetil Haave som har kalt sitt foredrag Natur og dyreliv i «Skautraver`n» sitt rike. Videre blir det utdeling av diplomer til alle barn som har deltatt i Skautraver’n 2022, og vi trekker ut tre av fjorårets deltagere som får Skautraverkonvolutten for 2023 i premie, skriver Anne Marit Færden i en e-post.

God sesong

Skautraver’n har mange trofaste deltagere som er med år etter år. En av dem er Else Berntzen fra Vevelstadåsen som i 2022 tok gullmerket for 45. gang. Hun vil bli litt ekstra hedret på avslutningen.

Historielagene i Oppegård og Ski vil også dele ut en premie blant de som har besøkt samtlige kulturminneposter i 2022.

– 2022-sesongen har vært en meget god sesong for Skautraver’n, og vi har solgt over 950 deltagerkonvolutter, litt færre enn de to koronaårene, men godt over gjennomsnittet av årene før koronaen sendte hele befolkningen ut på skogstur. Det betyr nok at mange som prøvde Skautraver’n for første gang under koronaen har fortsatt å jakte på poster i Sørmarka. Hvis vi regner med to deltagere per solgt konvolutt – og det tror vi ikke er å ta for hardt i – kommer vi opp i nærmere 2000 deltagere.

Piggsko

Arrangørene satte ut de første postene i begynnelsen av mars, og selv om stiene var ganske isete, tok mange våryre skautravere på piggsko eller brodder og startet postjakten. Ved sesongens slutt har 924 av deltagerne klippet på nett eller sendt inn deltagerkortet, og av disse har vel tredjeparten oppnådd kravet til gullmerke.

På Skautraver-avslutningen i Kolben kan man få kjøpe deltagermerker og plaketter. Og, ikke minst, deltagerkonvolutten for 2023 vil være klar for salg under arrangementet. Denne gang kan man benytte Vipps som betalingsform, i tillegg til kontanter.