Har kontroll på markbrann ved toglinja i Moss – Østfoldbanen gjenåpnes på stedet

SKOGBRANN: Mandag ettermiddag brant det kraftig i et skogområde på Røysåsen i Moss.

SKOGBRANN: Mandag ettermiddag brant det kraftig i et skogområde på Røysåsen i Moss. Foto:

Togtrafikken mellom Moss og Kambo ble stanset i forbindelse med en brann ved toglinja mandag ettermiddag. Mandag kveld har brannvesenet kontroll, og toglinjen gjenåpnes.

DEL

MOSS/ØSTFOLDBANEN: Klokken 17.08 mandag ettermiddag fikk Politiet i Øst melding om brann ved toglinja ved Røysås/Sandbukta i Moss.

Da Politiet i Øst meldte at brannvesenet var på stedet klokken 17.22, gikk informasjonen ut på at det var snakk om rundt 100 kvadratmeter med gress/markbrann og vind som blåste fra syd mot nord. Det viste seg imidlertid raskt at det var snakk om et større område.

– Nødetatene er på stedet. Det brenner omtrent 150 meter unna bebyggelsen i et område på flere hundre kvadratmeter, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til Moss Avis kl. 17.30.

Vindene hadde snudd litt mot øst, og beboere i området ble bedt om å lukke vinduene sine og følge med på meldinger fra politiet. Klokken 18.50 var brannen slukket, men det var fortsatt varmt i bakken og en del røyk.

Vy stanset togtrafikken mellom Moss og Kambo i forbindelse med brannen. Ifølge kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, gikk togene syd for Moss og nord for Kambo, mens det ble satt opp buss mellom de to stasjonene. Klokken 20.36 melder brannvesenet at toglinjene kan åpnes igjen.

BRANN: Flere hundre kvadratmeter brant på Røysåsen i Moss mandag.

BRANN: Flere hundre kvadratmeter brant på Røysåsen i Moss mandag. Foto:

Artikkeltags